Naminė itališka pica su pomidorų padažu
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
640 gramų miltai (smulkiai maltų kietagrūdžių kviečių (tipas 00))
1 vienetas kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druska
Tešlos raugui:
240 mililitrų vanduo (šiltas (38-40 ̊C))
50 gramų mielės (šviežios)
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus
Pomidorų padažui:
2 skardinės pomidorai (konservuoti, smulkinti)
4 skiltelės česnakas
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė))
1 arbatinis šaukštelis bazilikas (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė))
1 arbatinis šaukštelis čiobreliai (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė))
1 arbatinis šaukštelis petražolės (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė))
5 vienetai lauro lapų
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
Picos įdarui:
200 gramų kumpis
200 gramų pievagrybiai
400 gramų sūris (kietasis arba fermentinis)
2 vienetai sūris (mocarela, rutuliukai)
200 gramų sūris (fermentinis ar kietas)
1 pundelis bazilikas (švieži (arba 50 g šviežių rukolų))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pomidorų padažo paruošimas.
Česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.
2.
Raugo paruošimas.
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.
3.
Tešlos paruošimas.
Tuo metu, kai kyla raugas, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.

Labai plonai iškočioti tešlą ant stalo, apibarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą padą pomidorų padažu, ant viršaus išdėlioti rutuliukais supjaustytą mocarelos sūrį.

Picas kepti 210 °C temp. orkaitėje 15-20 minučių. Iškepus „Margaritos“ picai nepamirštame jos papuošti šviežiais baziliko lapeliais arba gražgarsčių (rukolos) lapais.

Skanaus!

Naminė itališka pica su pomidorų padažu

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Tešlai: Tešlos raugui:
  • Vanduo, šiltas (38-40 ̊C), 240 mililitrų
  • Mielės, šviežios, 50 gramų
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pomidorų padažui: Picos įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Pomidorų padažo paruošimas.
    Česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.

  2. Raugo paruošimas.
    Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.

  3. Tešlos paruošimas.
    Tuo metu, kai kyla raugas, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.

    Labai plonai iškočioti tešlą ant stalo, apibarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą padą pomidorų padažu, ant viršaus išdėlioti rutuliukais supjaustytą mocarelos sūrį.

    Picas kepti 210 °C temp. orkaitėje 15-20 minučių. Iškepus „Margaritos“ picai nepamirštame jos papuošti šviežiais baziliko lapeliais arba gražgarsčių (rukolos) lapais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...