Tešlai: | ||
640 gramų | miltai (smulkiai maltų kietagrūdžių kviečių (tipas 00)) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Tešlos raugui: | ||
240 mililitrų | vanduo (šiltas (38-40 ̊C)) | |
50 gramų | mielės (šviežios) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
Pomidorų padažui: | ||
2 skardinės | pomidorai (konservuoti, smulkinti) | |
4 skiltelės | česnakas | |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus | |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintas raudonėlis (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė)) | |
1 arbatinis šaukštelis | bazilikas (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė)) | |
1 arbatinis šaukštelis | čiobreliai (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė)) | |
1 arbatinis šaukštelis | petražolės (džiovinti (arba 1 šviežia šakelė)) | |
5 vienetai | lauro lapų | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
Picos įdarui: | ||
200 gramų | kumpis | |
200 gramų | pievagrybiai | |
400 gramų | sūris (kietasis arba fermentinis) | |
2 vienetai | sūris (mocarela, rutuliukai) | |
200 gramų | sūris (fermentinis ar kietas) | |
1 pundelis | bazilikas (švieži (arba 50 g šviežių rukolų)) |
Česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.
Tuo metu, kai kyla raugas, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
Labai plonai iškočioti tešlą ant stalo, apibarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą padą pomidorų padažu, ant viršaus išdėlioti rutuliukais supjaustytą mocarelos sūrį.
Picas kepti 210 °C temp. orkaitėje 15-20 minučių. Iškepus „Margaritos“ picai nepamirštame jos papuošti šviežiais baziliko lapeliais arba gražgarsčių (rukolos) lapais.
Skanaus!
Naminė itališka pica su pomidorų padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Miltai, smulkiai maltų kietagrūdžių kviečių (tipas 00),
640 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vanduo, šiltas (38-40 ̊C),
240 mililitrų -
Mielės, šviežios,
50 gramų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pomidorai, konservuoti, smulkinti,
2 skardinės -
Česnakas,
4 skiltelės -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Džiovintas raudonėlis, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė),
1 arbatinis šaukštelis -
Bazilikas, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė),
1 arbatinis šaukštelis -
Čiobreliai, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė),
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, džiovinti (arba 1 šviežia šakelė),
1 arbatinis šaukštelis -
Lauro lapai,
5 vienetai -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kumpis,
200 gramų -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Sūris, kietasis arba fermentinis,
400 gramų -
Sūris, mocarela, rutuliukai,
2 vienetai -
Sūris, fermentinis ar kietas,
200 gramų -
Bazilikas, švieži (arba 50 g šviežių rukolų),
1 pundelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pomidorų padažo paruošimas.
Česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.Raugo paruošimas.
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.Tešlos paruošimas.
Tuo metu, kai kyla raugas, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti medžiaginį rankšluostuką ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
Labai plonai iškočioti tešlą ant stalo, apibarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą padą pomidorų padažu, ant viršaus išdėlioti rutuliukais supjaustytą mocarelos sūrį.
Picas kepti 210 °C temp. orkaitėje 15-20 minučių. Iškepus „Margaritos“ picai nepamirštame jos papuošti šviežiais baziliko lapeliais arba gražgarsčių (rukolos) lapais.
Skanaus!