
500 gramų | ruginiai miltai |
500 gramų | kvietiniai miltai |
3 stiklinės | grūdai (dribsniai) |
2 stiklinės | kviečiai (sėlenos) |
3 stiklinės | linų sėmenys |
2 stiklinės | saulėgrąžos |
2 saujos | kmynai |
150 gramų | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1.5 litro | vanduo (virintas) |
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Duona be glitimo
-
Sodininkų duona
-
Ciabatta (itališka duona)
-
Šviesi kvietinė duona
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
naminė duonelė
-
Sūrūs riestainiai
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Bulvių duona su kmynais
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Kepenėlių duona
-
Bananų duonelė
-
Naminė bulka su sezamais
-
Sėlenų duona
-
Duona su svogūnais
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Speltos duona duonkepei
-
Duonos keksas
-
Prancūziška duona
Naminė duona

- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Grūdai, dribsniai,
3 stiklinės -
Kviečiai, sėlenos,
2 stiklinės -
Linų sėmenys,
3 stiklinės -
Saulėgrąžos,
2 stiklinės -
Kmynai,
2 saujos -
Cukrus,
150 gramų -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo, virintas,
1.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visus ingredientus supilu į didelį dubenį, padarau duobutę, įpilu truputį vandens ir sudedu raugą (jo reikia paprašyti gero žmogaus). Išmaišius raugą, supilu likusį vandenį ir pamažu maišau. Tešlą paminkyti reikia bent 5 minutes, kad gerai susimaišytų visi ingredientai. Išminkius, padedu maždaug 12 valandų, kad pakiltų.
Iš gautos masės atsidedu 3 šaukštus raugo, kitam kartui duonelei kepti. Raugą reikia laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 savaites ir ne trumpiau kaip 3 dienas.
Kepti reikia maždaug 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.
Sveika ir skanu. Skanaus!
Komentarai (2)
-
Vidukas
2016-02-18 18:45
O kiek raugo deti???
-
ridikelis
2013-12-21 20:57
Tik nenaudokite Kauno grūdų milus. Ką jie ten daro, neįsivaizduoju, bet kaskart, kai pakliūva jų ruginiai miltai tenka keisti raugą. Ideologinė diversija...