Naminė balta duona
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek kvietiniai miltai
1 litras vanduo (40 C)
1 valgomasis šaukštas mielės (šviežios)
2 arbatiniai šaukšteliai druska
2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.

Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.

Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.

Ragaujame atvėsusią

Populiariausi receptai šią savaitę

Naminė balta duona

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi, prie rankų nelimpanti tešla.

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Kai gerai susimaišys, supilama miltų masė. Tešla minkoma apie 5 minutes. Tada dedama į politeleninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.

Po pusvalandžio vėl tešlą gerai išminkyti, kad išeitų visas anglies dioksidas. Suformuojama duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekama pakilti.

Orkaitė įkaitinama iki 180 C laipsnių ir kepama apie valandą.

Ragaujame atvėsusią

Reklama:

Komentarai (1)


  • (anonimas) 2012-02-20 15:11

    o tai kiek miltu reikia???


Daugiau receptų