400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
20 gramų | mielės |
600 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sviestas |
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldi bananų duona
- Vatikano duona
- Grikių duona
- Totorių duona
- Juoda ruginė duona
- Sėlenų duona
- Ciabatta (itališka duona)
- Prancūziška duona
- Kepta duona "Su skyle"
- Naminė duona
- Naminė balta duona
- Duona be glitimo
- Mielinė bulka su razinomis
- Naminė bulka su sezamais
- naminė duonelė
- Duona su džiovintais vaisiais
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Spelta duona su sėklomis
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Česnakinė duona su petražolėmis
Naminė balta duona
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Komentarai (3)
-
lina
2014-03-28 16:18
o kam sviestas ir kiek jo reikia?