šiek tiek | kiaulienos sprandinė (kiek norima) |
šiek tiek | prieskoniai (kepsnio ar šašlyko) |
1 vienetas | citrinos |
30 gramų | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
šiek tiek | paprika |
2 vienetai | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Veršienos maltiniai
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Jautiena gurmanams
- Avienos kebabas
- Jautiena kopūstų padaže
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Lenkiškai troškintos kepenėlės
- Pyragas su mėsa
- Guliašiukas
- Kiaulienos šašlykas
- Kotletai su kukurūzų kruopom
- Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Guliašas su kiauliena
- Kiauliena su imbieru
- Aluje troškinta jautiena
- Veršienos muštiniai
- Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
Mūsų šašlikas
- Paruošimo laikas:
- Kiaulienos sprandinė, kiek norima
- Prieskoniai, kepsnio ar šašlyko
-
Citrinos,
1 vienetas -
Sviestas,
30 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas - Paprika
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą supjaustome kubeliais, nusausiname ir ištriname sausais kepsnio ar šašliko prieskoniais. Po to išspaudžiame citrinos sultis ir vėl viską kruopščiai ištiname. Po to ruošiame mėsos apdarą. Tam reikia 30-50 gr. sviesto, šaukšto medaus, šaukšto garstyčių, saldžiosios paprikos keleto griežinėlių, poros griežinėlių citrinos su odele, svogūno poros galvučių, česnako pora skiltelių. Viską arba sumalame mėsmale arba smulkiai galima supjaustyti. Dedame į keptuvę ir pakaitiname keletą minučių, kol pasidarys beveik vienalytė masė. Kai pravės viską sumaišyti (galima dadėti čili marinato) su mėsa. Palaikyti porą val pridengtą kambario temperatūroje. Kepame sumautą ant iešmo. Puošimas jūsų fantazija!
Komentarai (17)
-
Vitalijus
2012-03-16 13:19
O cia kilogramui mesos surasyti ingredientai..., ar su tiek pat galiu ir 3 kg mesos paruost?
-
jurgita
2011-05-09 12:34
na reiks pabandyti :-) manau bus skanu :super:
-
Gedas
2010-08-31 11:22
idomiai.Bet tingiu daryt :super: :super: :super: :bravo:
-
klausymas
2010-08-27 13:52
o jai as uzmarinuociau dabar,o keptciau rytoj diena nieko tokio? :-)
-
gitana
2010-08-24 19:49
mano mama irgi tokius daro ir visai skanus. O siaip yra visokiu saslyku receptu, kam nepatinka toks tegu pasiiesko kitokio, cia zmones dalinasi patirtimi, o del skonio nesigincijama. :-D Ir ner cia ko pyktis :-D
-
Ričardas
2010-08-20 16:39
Lygiai tokiu pačiu būdu pabandžiau pagaminti iš šoninės-gal nepatikėsite,bet išėjo dar skaniau :jee:
-
gintaras
2010-08-20 13:19
gerass skanu
-
Daina
2010-08-03 14:10
nuostabus saslykai :-*
-
ingrida
2010-03-20 14:52
na reiks pabandyti,manau kad turetu buti tikrai skanumelis ;-) ;-) ;-)
-
ingrida
2010-03-20 14:52
na reiks pabandyti,manau kad turetu buti tikrai skanumelis ;-) ;-) ;-)