Morkų pyragas su riešutais
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų | aliejaus |
200 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
2 stiklinės | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
5 vienetai | morkos |
1 sauja | lazdyno riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aliejų plakame su cukrum, po to dedame grietinę su nugesinta joje soda, viską suplakus iki vientisos masės, pilame kiaušinius, vėl plakame. Palaiksniui beriame miltus sumaišytus su krakmolu. Viską gerai išplakame ar išmaišome (masė turi gautis standi, perbraukus šakute grioveliai išsilygina ne iš karto). Tada dedam smulkia tarka sutarkuotas morkas ir pasmulkintus riešutus.
2.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo formą išteptą sviestu ar išklota kepimo popieriumi.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrininis pyragas
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Slyvų pyragas
- Biskvitas su vyšniomis
- Dešrelės tešloje
- Džiovintų slyvų pyragas
- Trupininis pyragas su uogiene
- Varškės pyragas su jogurtu
- Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
- Pynė su džemu
- Rabarbarų pyragas
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Pyragas su agrastais ir vyšniom
- Pyragas "Kiselius"
- Pyragas su kriaušėmis
- Sūrio plokštainis su gervuogėmis
- Pyragas su šaldytomis braškėmis
- Pyragas "Prie arbatos"
- Trupiniuotis
- Greitas ir skanus varškės apkepas
Morkų pyragas su riešutais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Aliejus,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Miltai,
2 stiklinės -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
5 vienetai -
Lazdyno riešutai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Aliejų plakame su cukrum, po to dedame grietinę su nugesinta joje soda, viską suplakus iki vientisos masės, pilame kiaušinius, vėl plakame. Palaiksniui beriame miltus sumaišytus su krakmolu. Viską gerai išplakame ar išmaišome (masė turi gautis standi, perbraukus šakute grioveliai išsilygina ne iš karto). Tada dedam smulkia tarka sutarkuotas morkas ir pasmulkintus riešutus.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo formą išteptą sviestu ar išklota kepimo popieriumi.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...