
9 vienetai | kiaušiniai | |
Pagrindui: | ||
2.5 valgomojo šaukšto | cukrus | |
0.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
50 gramų | riešutai (malti) | |
Kremui: | ||
8 valgomieji šaukštai | cukrus | |
4.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
1.5 valgomojo šaukšto | vanilinis cukrus | |
340 mililitrų | pienas | |
160 gramų | sviesto, 82% | |
Papuošimui: | ||
1 saujelė | riešutai | |
3 vienetai | saldainiai (karameliniai) |
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nugos tortas
-
Medaus tortukas
-
Tortas "Margarita"
-
Braškių tortas
-
Grietinėlės tortas
-
Meile alsuojantis tortas
-
Grietinėlės tortas
-
Morenginis tortas su žemės riešutais
-
Tortas su maskarponės sūriu
-
Kavos tortas su migdolais
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Aušros želė tortas
-
Tortas "Mozaika"
-
Tortas su sviestiniu kremu
-
Nekeptas varškės tortas
-
Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
-
Pyragas-tortas
-
Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
-
Tortas iš krekerių "Žuvytės"
-
Ananasų tortas
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
9 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
2.5 valgomojo šaukšto -
Miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Riešutai, malti,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
8 valgomieji šaukštai -
Miltai,
4.5 valgomojo šaukšto -
Vanilinis cukrus,
1.5 valgomojo šaukšto -
Pienas,
340 mililitrų -
Sviestas, 82%,
160 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Riešutai,
1 saujelė -
Saldainiai, karameliniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.
Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.
Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.