Moliūgus nulupti ir susmulkinti. Morkas taip pat nuskusti ir susmulknti: perpjauti bent į dvi dalis, jei didesnės - keturias dalis.
Morkų ir moliūgų gabalėliai turi būti maždaug vienodo dydžio.
Moliūgus, morkas, abrikosus sudedame į puodą. Užpilame 3 litrais vandens. Verdame apie 1-1,5 h, kol suminkštėja. Viską sutriname iki vientisos tyrės.
Po to į puodą sudedame cukrų, citrinos rūgštelę ir supilame likusį vandenį (6 litrus). Viską kaitiname ant ugnies dar apie 1 valandą, vis pamaišant.
Gautas sultis supilstome į stiklainius ir uždarome.
Skaniomis sultimis bus galima mėgautis visą žiemą.
Moliūgų sultys
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
15 gramų | citrinos rūgštis |
3 vienetai | morkos |
9 litrai | vanduo |
0.5 kilogramo | abrikosų (džiovinti) |
1.5 kilogramo | cukrus |
3 kilogramai | moliūgai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kakavos gėrimas
- Mėlynių gėrimas
- Džiovintų vaisių nuoviras
- Pieno - braškų kokteilis
- Vynuogių gėrimas
- Moliūgų sultys
- Braškių gaiva
- Beržų sula
- Grybų sultys
- Šaltoji kmynų ir melisos arbata
- Juodųjų serbentų - arbūzų sultys
- Karštas šokoladas
- Citrinų gėrimas
- Citrinų–pieno gėrimas
- Arbūzų - raudonųjų serbentų sultys
- Pomidorų sultys su česnaku
- Karštas šokoladas su romu
- Kakava
- Šaltalankių gaiva
- Melionų - imbierų gėrimas
Moliūgų sultys
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Citrinos rūgštis,
15 gramų -
Morkos,
3 vienetai -
Vanduo,
9 litrai -
Abrikosai, džiovinti,
0.5 kilogramo -
Cukrus,
1.5 kilogramo -
Moliūgai,
3 kilogramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Moliūgus nulupti ir susmulkinti. Morkas taip pat nuskusti ir susmulknti: perpjauti bent į dvi dalis, jei didesnės - keturias dalis.
Morkų ir moliūgų gabalėliai turi būti maždaug vienodo dydžio.
Moliūgus, morkas, abrikosus sudedame į puodą. Užpilame 3 litrais vandens. Verdame apie 1-1,5 h, kol suminkštėja. Viską sutriname iki vientisos tyrės.
Po to į puodą sudedame cukrų, citrinos rūgštelę ir supilame likusį vandenį (6 litrus). Viską kaitiname ant ugnies dar apie 1 valandą, vis pamaišant.
Gautas sultis supilstome į stiklainius ir uždarome.
Skaniomis sultimis bus galima mėgautis visą žiemą.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...