8 vienetai | pomidorai (su šakelėmis) |
1 vienetas | prancūziško batono |
1 stiklinė | alyvuogių aliejaus |
200 gramų | sūris (gorgoncola) |
3 valgomieji šaukštai | vyno actas |
šiek tiek | cukrus |
200 gramų | moliūgai |
1 vienetas | rausvieji svogūnai |
1 vienetas | pipirai |
8 vienetai | bazilikas |
6 skiltelės | česnakas |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
- Šviežių kopūstų - morkų salotos su majonezu
- Apkeptos daržovės
- Pomidorai tešloje
- Faršu įdaryti pomidorai
- Skaniausi kibinai
- Varškės ir morkų apkepas
- Baklažanai su pomidorais ir sūriu
- Brokolių blyneliai
- Veganiškas skanėstas
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Grikiais ir daržovėmis įdarytos paprikos
- Daržovių troškinys
- Troškinti daržovių suktinukai
- Cukinijų apkepas
- Cukinijų žiedeliai
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Varškės apkepas su cukinija ir paprika
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pomidorai, su šakelėmis,
8 vienetai -
Prancūziškas batonas,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
1 stiklinė -
Sūris, gorgoncola,
200 gramų -
Vyno actas,
3 valgomieji šaukštai - Cukrus
-
Moliūgai,
200 gramų -
Rausvieji svogūnai,
1 vienetas -
Pipirai,
1 vienetas -
Bazilikas,
8 vienetai -
Česnakas,
6 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Česnakinio aliejaus gaminimas. Į stiklinę pilti alyvuogių aliejaus, dėti trinto česnako ir išmaišyti.
Čiabatos gaminimas. Batoną supjaustyti riekėmis, apšlakstyti trupučiu česnakinio aliejaus, pagardinti druska ir pipirais. Riekes sudėti į kepimo skardą ir dėti kepti į orkaitę, kol gražiai apskrus.
Į keptuvę pilti česnakinį aliejų, sudėti kepti pomidorus, barstyti šiek tiek druskos, pipirų, dėti smulkinto česnako. Tada pilti vyno acto, alyvuogių aliejaus, berti truputėlį cukraus ir dar pakepti pora minučių. Iškeptus pomidorus sudėti į dubenį.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą svogūną, moliūgo kubelius, smulkintą vytintą meksikietišką pipirą, dėti gorgoncolos sūrio gabaliukus, berti truputį druskos, pipirų. Viską kepti, kol moliūgas suminkštės.
Ant apskrudusių batono riekių dėti keptus moliūgus ir svogūnus, pomidorus ir šviežius baziliko lapelius.
Skanaus.