Moliūgo piurė
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek moliūgai (pasirinktinas kiekis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinavimas

Ingredientai:

Moliūgai

Gaminimas:

1.  Orkaitėje:
Moliūgą nuplaut, perpjauti pusiau, didesnį – į keletą dalių, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą, odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti ant apie 150-180 laipsnių ugnies, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps, didesniam gali prireikti ir 1-1,5 valandos. Atvėsus nuimti odelę, o minkštimą susmulkinti iki vientisos masės.

2.Virti: Išvirti moliūgų gabaliukus nedideliame kiekyje vandens.Virti kol suminkštės, bet neišteš, tada sudėti į sietelį ir atsargiai maišyti, kad nubėgtų vanduo, galima palikti nuvarvėt, kol atvės. Sutrinti. Skanaus!

Naudojama gaminant pyragus, sausainius, sriubas. Šaldytuve tokią piurę galima
laikyti iki trijų dienų, užšaldžius – keletą mėnesių.

Moliūgo piurė

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Marinavimas

Ingredientai:

Moliūgai

Gaminimas:

1.  Orkaitėje:
Moliūgą nuplaut, perpjauti pusiau, didesnį – į keletą dalių, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą, odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti ant apie 150-180 laipsnių ugnies, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps, didesniam gali prireikti ir 1-1,5 valandos. Atvėsus nuimti odelę, o minkštimą susmulkinti iki vientisos masės.

2.Virti: Išvirti moliūgų gabaliukus nedideliame kiekyje vandens.Virti kol suminkštės, bet neišteš, tada sudėti į sietelį ir atsargiai maišyti, kad nubėgtų vanduo, galima palikti nuvarvėt, kol atvės. Sutrinti. Skanaus!

Naudojama gaminant pyragus, sausainius, sriubas. Šaldytuve tokią piurę galima
laikyti iki trijų dienų, užšaldžius – keletą mėnesių.

Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...