2 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
100 mililitrų | sviestas |
200 gramų | miltai |
300 gramų | moliūgai |
1 sauja | vyšnios |
100 mililitrų | likeris |
1 saujelė | prieskoniai |
Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Fantastika
- Varškiniai keksiukai
- Keksiukai “Zebriukai”
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Keksiukai su uogomis
- Kondensuoto pieno keksas
- Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
- Citrininis keksas
- Citrininiai keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksas su razinomis
- Varškės keksas
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- Medaus keksiukai
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Imbieriniai keksiukai
- Braškių Šokolado ir Kokoso keksiukai
- Keksiukai su kakava
Moliūgo keksas su vyšniomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Sviestas,
100 mililitrų -
Miltai,
200 gramų -
Moliūgai,
300 gramų -
Vyšnios,
1 sauja -
Likeris,
100 mililitrų -
Prieskoniai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruoškite vyšnias: į puodą pilkite - 50 ml vandens, dėkite 50 g cukraus, pilkite likerį / vyną (cukraus kiekis priklauso nuo naudojamo alkoholio saldumo), dėkite prieskonius: žvaigždiškąjį anyžių, cinamono lazdelę, kvapiuosius ir juoduosius pipirus (nemaltus), gvazdikėlių. vanilės. Palaukiame, kol užvirs, tada berkite vyšnias, virkite apie 5 min, tada palikite bent pusvalandžiui.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Kiaušinius plakite su 100 g cukraus iki putotos masės, tada supilkite tirpintą sviestą.
Burokine tarka sutarkuokite moliūgą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių ir sviesto masę.Tešla bus tirštoka.
Tada įmaišykite moliūgą ir vyšnias (nuo vyšnių gerai nupilkite skystį, kuriame jos virė) ir pilkite tešlą į kepimo formą.
Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje.Ant iškepto pyrago galite užpilti paruoštą glaistą: cukras pudra + citrinos sultys.