Moliūgo ir obuolių pyragas
AUTORIUS:
Kristina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Puikus rudenio gėrybių pyragas prie puodelio kavos. Puikus rudenio gėrybių pyragas prie puodelio kavos. Kristina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų moliūgai
3 vienetai kiaušiniai
3 vienetai obuoliai
120 gramų cukrus
110 gramų kvietiniai miltai
110 gramų kvietiniai miltai
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinos žievelė
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
0.5 arbatinio šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druska
Tešlos raugui:
2 valgomieji šaukštai moliūgų sėklos
Glajui:
0.5 vieneto citrinų sultys
100 gramų cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.
3.
Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.
4.
Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.
5.
Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.
6.
Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.
7.
Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Moliūgo ir obuolių pyragas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Tešlos raugui: Glajui:
Autoriaus žodis: Puikus rudenio gėrybių pyragas prie puodelio kavos. Kristina
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.

  2. Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.

  3. Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.

  4. Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.

  5. Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.

  6. Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.

  7. Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.

Receptą atsiuntė Kristina
Reklama:

Komentarai (2)


  • Daiva 2017-11-19 14:07

    Skanu,paprasta,pigu-pagrindinius produktus panaudojau iš savo sodo


Daugiau receptų