200 gramų | kiaulienos faršas |
150 gramų | veršienos faršas |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (maltai mėsai) |
miltai, tešlai ir jos minkymui
1 kiaušinis
1-2 puodeliai vandens
Į kvietinius miltus įmušame kiaušinį ir maišome šaukštu ir pamažu pildami vandenį. Kai tešlos nebeįmanoma maišyti šaukštu, tešlą minkome rankomis. Kai tešla gerai išminkyta, t.y. nustoja lipti prie rankų, dedame ją į maišelį.
Kiaulienos faršą sumaišome su veršienos faršu, masę pagardiname prieskoniais, sudedame smulkintus svogūnus ir gerai viską sumaišome. Imame tešlos gabalėlį, kočėlu gražiai jį iškočiojame iki 3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo (būtinai plonu sluoksniu). Dabar kitą ruošinio pusę užlenkiame ant viršaus, kraštus lengvai sulyginame pirštais. Čeburekus gražiai peiliu apipjaustome. Į keptuvę įpilame apie 1 cm. augalinio, statome ją ant didelės ugnies ir laukiame kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kepame. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos krevetės
- Sūdytos lašišos receptas
- Krabų lazdelės tešloje
- "Firminė" bulvytė
- Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
- Traškios sūrio lazdelės
- Silkė pataluose
- Silkės pataluos vyniotinis
- Silkė pataluose
- Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
- Marinuota skumbrė
- Pica su pomidorais ir dešra
- Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
- Šaltiena
- Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
- Apelsinai su ridikėliais
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
- Vabaliukai
- Rūkytas lynas
- Įdaryti piepagrybiai
Močiutės čeburėkai su mėsa
-
Kiaulienos faršas,
200 gramų -
Veršienos faršas,
150 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, maltai mėsai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
tešlai:
miltai, tešlai ir jos minkymui
1 kiaušinis
1-2 puodeliai vandens
Į kvietinius miltus įmušame kiaušinį ir maišome šaukštu ir pamažu pildami vandenį. Kai tešlos nebeįmanoma maišyti šaukštu, tešlą minkome rankomis. Kai tešla gerai išminkyta, t.y. nustoja lipti prie rankų, dedame ją į maišelį.
Kiaulienos faršą sumaišome su veršienos faršu, masę pagardiname prieskoniais, sudedame smulkintus svogūnus ir gerai viską sumaišome. Imame tešlos gabalėlį, kočėlu gražiai jį iškočiojame iki 3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo (būtinai plonu sluoksniu). Dabar kitą ruošinio pusę užlenkiame ant viršaus, kraštus lengvai sulyginame pirštais. Čeburekus gražiai peiliu apipjaustome. Į keptuvę įpilame apie 1 cm. augalinio, statome ją ant didelės ugnies ir laukiame kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kepame. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus.
Komentarai (11)
-
aa
2013-12-11 14:57
o kiek miltu reikia teslai?
-
m
2013-11-06 13:15
labai skaniai gavosi :))
-
Alma
2013-10-04 16:39
labai skaniai gavosi,aciu uz receptuka;)
-
ten
2013-09-24 14:58
ten Alinos komentare:)
-
rasoma
2013-09-24 14:57
rasoma ,kad gavosi guminiai ceburekai,o ne guminei,kilmininko linksnis kam,medinei kedei,kam gelezinei lazdai.daznai komentaruose grubios gramatines klaidos,geda...
-
niam-niam
2012-11-02 16:38
Guminiai gaunasi, kai miltai turi daug glitimo pvz. 550D. :super:
-
niam-niam
2012-11-02 16:38
Guminiai gaunasi, kai miltai turi daug glitimo pvz. 550D. :super:
-
Jevgenija
2012-10-28 12:14
Pati jau geri 7 metai gaminu šiuos čeburėkus, tešla tikrai nesigauna guminė, o čeburėkai sultingi, be proto skanūs. Mano vaikinas išsirinko juos sau kaip pagrindinį patiekalą, kai nori, kad jį palepinčiau.
-
alina
2012-10-21 12:22
teko karta ragauti tokiu ceburekų pagal tokį recepta,tai patikekit guminei,na kitaip tariant šliaupas :-D :-D
-
DIANA
2011-02-20 10:56
nu nezinau kad cia tesla kaskoke nevykus tikrausiai butu kieta kaip akmuo :-)