Močiutės bandelės su obuoliais
Porcijų skaičius:
40
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
185 gramai | sviestas |
40 gramų | mielės |
600 gramų | miltai (kvietiniai) |
600 gramų | obuoliai |
1 valgomasis šaukštas | medus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Dubenėlyje ištirpintą sviestą sumaišyti su 350ml vandens, po to į dubenėlį sutrupinti mieles ir suberti 200 g miltų. Išmaišyti ir palikti tešlą pakilti.
2.
Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdužius. Minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į tešlą supilti medų, suberti druską, kardamoną ir likusius miltus, sumaišytus su obuolių gabaliukais.
3.
Tešlą gerai išminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų. Į riebalais išteptą skardą šaukštu sukrėsti tešlos kauburėlius. Trumpam palikti, kad pakiltų.
4.
Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kol gražiai pagels. Aptepti sviestu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
- Naminė bulka su sezamais
- Įdarytos bandelės
- Bandelės su daržovių įdaru
- Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su varške
- Bandelės iš batono
- Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
- Bandelės su aguonomis
- Bandelės su kumpio įdaru
- Mielinės bandelės
- Bandelės su bulvėmis
- Avižinės bandelės
- Spurgos su vyšnių džemu
- Pusryčių bandelės
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
- Bandelės širdutės
Močiutės bandelės su obuoliais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 40
-
Sviestas,
185 gramai -
Mielės,
40 gramų -
Miltai, kvietiniai,
600 gramų -
Obuoliai,
600 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Dubenėlyje ištirpintą sviestą sumaišyti su 350ml vandens, po to į dubenėlį sutrupinti mieles ir suberti 200 g miltų. Išmaišyti ir palikti tešlą pakilti.
Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdužius. Minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į tešlą supilti medų, suberti druską, kardamoną ir likusius miltus, sumaišytus su obuolių gabaliukais.
Tešlą gerai išminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų. Į riebalais išteptą skardą šaukštu sukrėsti tešlos kauburėlius. Trumpam palikti, kad pakiltų.
Kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, kol gražiai pagels. Aptepti sviestu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...