Minkštos bandelės su dešrelėmis
AUTORIUS:
Eisvina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Mielinės bandelės su dešrele yra bene vienas mėgstamiausių rudeniškų patiekalų. Mielinės bandelės su dešrele yra bene vienas mėgstamiausių rudeniškų patiekalų. Eisvina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų pieniškų dešrelių
200 gramų miltai
200 gramų sviestas
100 mililitrų pienas
1 vienetas kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
1 valgomasis šaukštas cukrus
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol suputos.
2.
Didesniame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos, dedame kambario temperatūroje suminkštėjusį sviestą ir minkome rankomis, kol gausime trupinius.
3.
Į gautus trupinius supilame mieles su pienu ir minkome. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.
4.
Kai tešla jau paruošta, uždengiame ir dedame ją ~1 val į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai.
5.
Po valandos imame tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Tuomet imame dešrelę ir aplink ją vyniojame juostelę. Dedame į kepimo skardą.
6.
Tuomet išplakame kiaušinį ir paruoštu plakiniu aptepame bandeles. Ant viršaus apibarstome sezamo sėklomis.
7.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C (iš viršaus ir apačios funkcija) temperatūroje apie 20 - 25min, kol gražiai apskrunda. Valgome su mėgstamu padažu, pvz., majonezas, pomidorų padažas ir česnakas. Skanaus. :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Minkštos bandelės su dešrelėmis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Mielinės bandelės su dešrele yra bene vienas mėgstamiausių rudeniškų patiekalų. Eisvina
Gaminimo eiga:
  1. Pieną pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų, mieles ir išplakame, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenėlį uždengiame rankšluostėliu ir padedame šiltai 10-15 minučių, kol suputos.

  2. Didesniame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos, dedame kambario temperatūroje suminkštėjusį sviestą ir minkome rankomis, kol gausime trupinius.

  3. Į gautus trupinius supilame mieles su pienu ir minkome. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų.

  4. Kai tešla jau paruošta, uždengiame ir dedame ją ~1 val į šiltą vietą, kad tešla pakiltų dvigubai.

  5. Po valandos imame tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Tuomet imame dešrelę ir aplink ją vyniojame juostelę. Dedame į kepimo skardą.

  6. Tuomet išplakame kiaušinį ir paruoštu plakiniu aptepame bandeles. Ant viršaus apibarstome sezamo sėklomis.

  7. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 C (iš viršaus ir apačios funkcija) temperatūroje apie 20 - 25min, kol gražiai apskrunda. Valgome su mėgstamu padažu, pvz., majonezas, pomidorų padažas ir česnakas. Skanaus. :)

Receptą atsiuntė Eisvina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų