Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai kiaušiniai
380 mililitrų miltai
5 valgomieji šaukštai cukrus
4 valgomieji šaukštai pienas
400 mililitrų majonezas ( VILNIUS)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 vienetas obuoliai
1 saujelė razinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir pienu, supilti majonezą, gerai išmaišyti.
2.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.
3.
Pilti tešlą į sviestu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus griežinėliais obuolius, užbarstyti vandenyje pamirkytas, išbrinkusias razinas (aš mirkiau vandens ir brendžio mišinyje).
4.
Dėti į įkaitiną iki 180*C temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 - 50 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis

Komentarai: 9
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir pienu, supilti majonezą, gerai išmaišyti.

  2. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.

  3. Pilti tešlą į sviestu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pjaustytus griežinėliais obuolius, užbarstyti vandenyje pamirkytas, išbrinkusias razinas (aš mirkiau vandens ir brendžio mišinyje).

  4. Dėti į įkaitiną iki 180*C temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 - 50 min.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (9)


  • brrrr 2015-04-08 16:47

    Kad autorė jau taip labai gyrė savo kepinį, tai nesusilaikiau ir pabandžiau - o gal tikrai tinka toks kiekis majonezo su 5 šaukštais cukraus. Turiu pasakyti, kad nei kaimo šuo neėdė - reto šlykšumo patiekalas ir sugadinti produktai. Jei jau tikrai norite gamint saldžius patiekalus su majonezu, tai tikrai nereikėtų verst jo viso indelio. Šaukšto būtų per akis tam išgirtam purumui, kurio tikrai nemačiau, suteikti. Pati rašote, kad majonezą dedate, nes jame daug kiaušinių. Tai kam dar 4 vnt dėti?


  • Ieva 2015-04-07 22:32

    Išvaizda - skonio reikalas. Taip, kepiau šį keksą ne kartą - pavyko labai puikai. Gardus ir saldus, ir visai nesusmegęs, kaip kad jums atrodo. Majonezą reikia naudoti kokybišką. Galima ir mažesnį kiekį dėti, varijuoti su cukraus kiekiu - nes skirtingų firmų saldumas labai skiriasi, tačiau puikiai pavyksta ir pagal nurodytus kiekius. Prisiminkite senovinių majonezo sausainių receptą - ten jis taipogi figūruoja ir nesijaučia. Jei receptas nepatinka - nemėginkite, bet nedarykite išankstinių išvadų.


  • susilaikysiu 2015-04-07 18:36

    Išvaizda visai apetito nekelia - kepinys susmegęs atrodo, o ir pats receptas abejotinas su tokiu kiekiu majonezo. Įdomu, ar autorė pati bent skaitė ką parašė? Panašu kad šis receptas tai tiesiog COPY/PASTE iš interneto, įrašant papildomai majonezą, net nesusimasčius, kad toks kiekis saldumyną pavers neaiškaus skonio gaminiu


  • Ieva 2015-04-07 16:48

    Galite dėti daugiau cukraus - skonio reikalas. Tačiau majonezo nesijaučia, dar obuoliai ir razinos prideda saldumo. Pagal šį receptą išeina skanus, purus keksas.


  • Druska majoneze 2015-04-07 12:10

    juk majoneze be galo didelis kiekis druskos, o visame kepinyje naudojama tik 4 šaukštai cukraus. Tuo tarpu majonezo 400 ml. Proporcijos nelabai pyragą primeną


  • Ieva 2015-04-02 23:36

    Taip, majonezas. Jo visiškai nesijaučia. Daug kam įprasta dėti kefyrą, grietinę, o majonezo nėra bandę... Kepiniai paprastai būna kur kas gardesni, jei yra majonezo.
    Kaip žinia - majonezas yra daromas iš kiaušinių, taigi jokia nuostabos neturėtų būti, kulinarai seniai žino tai. Kepiniai, keksai su juo kur kas puresni ir skanesni. Pabandykite, majonezo skonio nejausite.


  • Erika 2015-04-02 16:53

    cia majonezo net nera


  • gurmane 2015-04-01 19:28

    Majonezas keksui!?


Daugiau receptų