Mini canelles
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 24
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
500 mililitrų pienas
50 gramų sviestas
100 gramų miltai
250 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
1 arbatinis šaukštelis druska
2 vienetai kiaušiniai
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
2 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
2 valgomieji šaukštai romas (tamsus)
2 valgomieji šaukštai rudasis cukrus
2 valgomieji šaukštai sviestas ( formelių ištepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną ir sudėti sviestą. Kaitinti ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvėsti.
2.
Kol pienas su sviestu vėsta, į dubenį išsijoti miltus, cukraus pudrą ir druską. Išmaišyti.
Nedideliame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius ir kiaušinių trynius. Supilti juos į miltų mišinį ir išmaišyti.
3.
Kai pieno ir sviesto mišinys atvės iki maždaug 50°C temperatūros (jis turi būti šiltas, tačiau ne karštas), supilti jį į dubenį su miltais. Lengvai išmaišyti, kol visiškai neliks miltų gumuliukų.
Į tešlą įmaišyti romą ir vanilinį cukrų. Tešla turi būti labai skysta.
4.
Dubenį su paruošta tešla uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 24 valandas.
Prieš kepant, pyragėlių formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi, orkaitę įkaitinti iki 230°C temperatūros. Išėmus dubenį su tešla iš šaldytuvo, dar kartą išmaišyti ir supilstyti į pyragėlių formeles taip, kad liktų apie 1 cm iki formelės viršaus.
5.
Pripildytas formeles dėti į jau įkaitusią orkaitę, į vidurinę jos pakopą. Kepti 15 minučių, tada
sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190°C. Kepti dar apie 45 minutes. Praėjus pusei kepimo laiko, perkelti groteles su pyragėliais į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti toliau.
6.
Po 45 minučių jie turi būti tamsiai auksinės spalvos, jų paviršius turi būti karamelizuotas ir traškus, o perlaužto pyragėlio vidus turi būti korėtas, minkštas ir drėgnos kreminės konsistencijos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mini canelles

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 24
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną ir sudėti sviestą. Kaitinti ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvėsti.

  2. Kol pienas su sviestu vėsta, į dubenį išsijoti miltus, cukraus pudrą ir druską. Išmaišyti.
    Nedideliame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius ir kiaušinių trynius. Supilti juos į miltų mišinį ir išmaišyti.

  3. Kai pieno ir sviesto mišinys atvės iki maždaug 50°C temperatūros (jis turi būti šiltas, tačiau ne karštas), supilti jį į dubenį su miltais. Lengvai išmaišyti, kol visiškai neliks miltų gumuliukų.
    Į tešlą įmaišyti romą ir vanilinį cukrų. Tešla turi būti labai skysta.

  4. Dubenį su paruošta tešla uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 24 valandas.
    Prieš kepant, pyragėlių formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi, orkaitę įkaitinti iki 230°C temperatūros. Išėmus dubenį su tešla iš šaldytuvo, dar kartą išmaišyti ir supilstyti į pyragėlių formeles taip, kad liktų apie 1 cm iki formelės viršaus.

  5. Pripildytas formeles dėti į jau įkaitusią orkaitę, į vidurinę jos pakopą. Kepti 15 minučių, tada
    sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190°C. Kepti dar apie 45 minutes. Praėjus pusei kepimo laiko, perkelti groteles su pyragėliais į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti toliau.

  6. Po 45 minučių jie turi būti tamsiai auksinės spalvos, jų paviršius turi būti karamelizuotas ir traškus, o perlaužto pyragėlio vidus turi būti korėtas, minkštas ir drėgnos kreminės konsistencijos.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (3)


  • Viktorija 2014-12-21 19:25

    Nuodėmingai skanu!


  • Zinovas 2014-12-18 15:03

    Visiskai ziriai skanutis reikalas, nu pasigaminome namie nu nu :D siltus suvalgiau ir jauciu daugiau niekad ju nebedarysiu :D betskanus


Daugiau receptų