1 litras | aliejaus |
šiek tiek | vanilinas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
560 gramų | kvietiniai miltai |
40 gramų | mielės |
70 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
80 gramų | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldieji keksiukai
- Obuolių pyragėliai
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Alinos keksiukai
- Suktukai su varške
- Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Pyragėliai su žuvimi
- Karamelinis keskiukas
- Velykiniai lizdeliai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vyšnių įdaru
- Keksiukai su kakava
- Spurgos su vyšniomis
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Šokoladiniai pyragėliai su plakta grietinėle
- Imbieriniai keksiukai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
- Naminiai riestainiukai
- Rudeniniai grybukai
Miltinės spurgos
- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 litras - Vanilinas
- Citrinos, žievelė
-
Kvietiniai miltai,
560 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
70 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
6 vienetai -
Sviestas,
80 gramų -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikia: vaisių tyrės, vyšnių uogienės ar kt.
Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas.
Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama vaisių tyrės, vyšnia, razina ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle. Laikomos, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
Komentarai (6)
-
henrieta
2008-08-04 16:53
gal kas turi receptu varskes spurgoms formelese?????