Tešlai: | ||
250 mililitrų | pienas | |
100 gramų | medus | |
30 gramų | mielės | |
50 gramų | sviestas | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
500 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Įdarui: | ||
100 gramų | aguonų | |
100 mililitrų | pienas | |
30 gramų | cukrus | |
80 gramų | migdolų drožlių | |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
Į šiltą pieną sudėti sviesto gabaliukus, kad jis ištirptų.
Medų pašildyti ir ištirpinti piene.
Į dubenį sudėti mieles, užpilti porą šaukštų nekaršto saldaus pieno ir ištrinti, leisti joms pradėti burbuliuoti.
Miltus sumaišyti su druska.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Į jį supilti pieną, mieles ir trynius.
Pirmiausia išmaišyti šaukštu, paskui rankomis viską suminkyti į vieną gabalą.
Tešlą palikti pastovėti apie 10 minučių.
Tada 5 - 7 minutes paminkyti tešlą.
Ji bus gana lipni, bet nieko baisaus, kuo lipnesnė tešla, tuo minkštesnis pyragas.
Suminkytą tešlą palikti kilti (apie 45 minutes).
Aguonas nuplauti ir suberti į nedidelį puodelį, užpilti pienu ir ant nedidelės ugnies užvirti, kad truputį kunkuliuotų.
Pakaitinti apie 5 minutes, tada leisti aguonoms dar 5 minutes pamirkti piene.
Nupilti pieną ir maisto smulkintuvu pasmulkinti aguonas.
Sumaišyti jas su migdolais (jei neturiu, tai jų nededu), cukrumi ir džiūvėsėliais.
Jį visą ištepti aguonų įdaru, tada susukti į tamprų vyniotinį, vyniotinio galus sujungti, truputį suklijuoti pirštais riestės galus.
Aštriu peiliu išorinius riestės kraštus įpjauti, lyg iš popieriaus karpytumėm saulutę (tik truputį įkypai).
Riestę pridengti plėvele, ištepta aliejumi ir leisti pakilti apie 30 minučių.
Kai riestė jau gražiai pasipūtusi, tada jau šauti į orkaitę kepti.
Galima prieš kepant viršų patepti plaktais kiaušinių baltymais.
Kepti apie 35 - 40 minučių.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Manų apkepas su razinomis
- Tirolietiškas pyragas su abrikosais
- Šokoladinis vyšnių pyragas
- Elzaso tortas
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Varškės pyragas
- Amerikietiškas pyragas
- Mėgstamiausias pyragas
- Šimtalapis
- Sūrio pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
- Obuolių pyragas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Obuolių apkepas
- Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
- Vasaros slyvų pyragas
- Obuolių pyragas su aguonomis
- Danutės varškės pyragas
- Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
- Biskvitinis obuolių pyragas
Mielinis pyragas su aguonomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Pienas,
250 mililitrų -
Medus,
100 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
500 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aguonos,
100 gramų -
Pienas,
100 mililitrų -
Cukrus,
30 gramų -
Migdolų drožlės,
80 gramų -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną užkaitinti beveik iki virimo ir atvėsinti iki kūno temperatūros.
Į šiltą pieną sudėti sviesto gabaliukus, kad jis ištirptų.
Medų pašildyti ir ištirpinti piene.
Į dubenį sudėti mieles, užpilti porą šaukštų nekaršto saldaus pieno ir ištrinti, leisti joms pradėti burbuliuoti.
Miltus sumaišyti su druska.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.Dubenyje su miltais padaryti duobutę.
Į jį supilti pieną, mieles ir trynius.
Pirmiausia išmaišyti šaukštu, paskui rankomis viską suminkyti į vieną gabalą.
Tešlą palikti pastovėti apie 10 minučių.
Tada 5 - 7 minutes paminkyti tešlą.
Ji bus gana lipni, bet nieko baisaus, kuo lipnesnė tešla, tuo minkštesnis pyragas.
Suminkytą tešlą palikti kilti (apie 45 minutes).Kol tešla kyla, pasiruošti įdarą:
Aguonas nuplauti ir suberti į nedidelį puodelį, užpilti pienu ir ant nedidelės ugnies užvirti, kad truputį kunkuliuotų.
Pakaitinti apie 5 minutes, tada leisti aguonoms dar 5 minutes pamirkti piene.
Nupilti pieną ir maisto smulkintuvu pasmulkinti aguonas.
Sumaišyti jas su migdolais (jei neturiu, tai jų nededu), cukrumi ir džiūvėsėliais.Pakilusią tešlą versti ant stalo ir iškočioti (kuo ploniau) arba rankomis suformuoti stačiakampį.
Jį visą ištepti aguonų įdaru, tada susukti į tamprų vyniotinį, vyniotinio galus sujungti, truputį suklijuoti pirštais riestės galus.Dėti riestę ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Aštriu peiliu išorinius riestės kraštus įpjauti, lyg iš popieriaus karpytumėm saulutę (tik truputį įkypai).
Riestę pridengti plėvele, ištepta aliejumi ir leisti pakilti apie 30 minučių.Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Kai riestė jau gražiai pasipūtusi, tada jau šauti į orkaitę kepti.
Galima prieš kepant viršų patepti plaktais kiaušinių baltymais.
Kepti apie 35 - 40 minučių.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
Ramutė
2016-11-08 19:49
Aš irgi norėčiau tokio pyrago;-)