Mielinės tešlos kukuliai
INGREDIENTAI:
250 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
80 gramų | sviestas |
20 gramų | mielės |
20 gramų | aliejaus |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į pašildytą pieną suberiamos sutrupintos mielės, miltai, įmušamas kiaušinis, supilamas tirpintas sviestas (40 g), pasūdoma. Tešla gerai išplakama ir padedama šiltai, kad pakiltų. Puode užvirinamas vanduo su aliejumi ir druska. Vandeniu suvilgytu šaukštu tešla dedama į verdantį vandenį. Kukuliai verdami uždengtame puode. Išvirę kiaurasamčiu išgriebiami į pašildytą pusdubenį, užpilami likusiu sviestu ir apibarstomi džiūvėsėliais. Galima šiuos kukulius užpilti ir mėgstamu padažu.
Mielinės tešlos kukuliai
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
80 gramų -
Mielės,
20 gramų -
Aliejus,
20 gramų - Džiūvėsėliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į pašildytą pieną suberiamos sutrupintos mielės, miltai, įmušamas kiaušinis, supilamas tirpintas sviestas (40 g), pasūdoma. Tešla gerai išplakama ir padedama šiltai, kad pakiltų. Puode užvirinamas vanduo su aliejumi ir druska. Vandeniu suvilgytu šaukštu tešla dedama į verdantį vandenį. Kukuliai verdami uždengtame puode. Išvirę kiaurasamčiu išgriebiami į pašildytą pusdubenį, užpilami likusiu sviestu ir apibarstomi džiūvėsėliais. Galima šiuos kukulius užpilti ir mėgstamu padažu.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...