250 gramų | miltai |
15 gramų | mielės |
1 vienetas | kiaušiniai |
85 mililitrai | pienas |
50 gramų | sviestas |
50 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
Išpjautus tešlos apskritimus perkeliame ant riebalais padengto paviršiaus, apdengiame ir paliekame šiltai, kol pakils (apie 2 val.).
Išvirusias spurgas išimame su kiaurasamčiu, dedame ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas su razinomis
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Daniškos bandelės
- Bandelės vasaros užkandžiams
- Mieliniai riestainiukai
- Minkštos bandelės su dešrelėmis
- Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
- Bandelės prie arbatos
- Bandelės su obuoliais pabarstyta cinamonu
- Bandelės vyrams
- Bandelės su aguonomis
- Apvaliosios bandelės
- Bandelės su bulvėmis
- Dešrelės tešloje
- Bandelės su kriaušėmis
- Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
- Kvietinės bandelės
- Padangėlės
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Keksiukai su mėlynėmis
Mielinės spurgos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 11
-
Miltai,
250 gramų -
Mielės,
15 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
85 mililitrai -
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlos ruošimas: mieles sutriname su cukrumi. Į mišinį įpilame drungną pieną ir dedame porą šaukštų miltų ir išmaišome. Palaukiame kol suputos. Tada dedame likusius miltus (miltų kiekis gali kisti nuo Jūsų pasirinktų miltų rūšies). Beriame druską, pilame išlydytą sviestą, paplaktą kiaušinį. Viską gerai išminkome ir paliekame šiltai, kol tešla padvigubės (bent valandai).
Kai tešlos masė padvigubėja, galime perminkyti. Jei tešla labai limpa prie rankų, įdedame dar miltų, bet nepadauginame, kad spurgos nebūtų kietos. Dedame tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiojome apie 1 - 1,5 cm storio lakštą. Imame taure(le)s (plonesniais krašteliais, kad lengviau ir dailiau išsispaustų skrituliukai) ir išspaudžiame skrituliukus. Jei norime spurgų su žiedu, mažesne taurele skrituliukyje išspaudžiame mažesnįjį.
Išpjautus tešlos apskritimus perkeliame ant riebalais padengto paviršiaus, apdengiame ir paliekame šiltai, kol pakils (apie 2 val.).Spurgų virimas: puode arba gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, į jį atsargiai perkeliame pakilusias spurgas. Apverdame spurgytes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Virti ant nedidelės ugnies, kad spėtų išvirti ir spurgyčių vidus, o ne tik apskrustų paviršius.
Išvirusias spurgas išimame su kiaurasamčiu, dedame ant popierinių rankšluosčių riebalų pertekliui sugerti.Truputį atvėsusias, bet dar šiltas spurgas apibarstome cukraus pudra, puošiame šokoladu ar kitaip dailiname, skaniname pagal degustatorių įnorius.