500 gramų | jautiena |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | druska |
Įdarui reikės: bulvė, kopūsto lapas, raug. agurkas, morka, salieras, 100 g. fermentinio sūrio, druska, pipirai, sviestas.
Įdaro gaminimas: Žalia bulvė sutarkuojama burokine tarka, kopūsto lapas, raugintas agurkas supjaustomi šiaudeliais. Smulkiai sutarkuojama morka ir salieras. Fermentinis sūris sutarkuojamas stambiai, įdedama druskos, pipirų, sviesto ar majonezo. Viskas sumaišoma.
Folija supjaustoma keturkampiais gabalėliais (13x13 cm), ištepama aliejumi. Ant paruoštos mėsos dedama po šaukštą įdaro, ant jo — gabaliukas sviesto ar margarino. Folija suspaudžiama taip, kad mėsa apgaubtų įdarą. Dedama į orkaitę ant grotelių, apačioje įpilama vandens. Kepama apie 35 min. Patiekiama didelėje lėkštėje, sukrauta kalnu (iš folijos mėsa neišimama). Labai įspūdinga, jei įnešant valgyti įsmeigiama keletas šaltos ugnies vielelių ir uždegama, užgesinama kambaryje šviesa.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Veršienos maltiniai
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Jautiena gurmanams
- Avienos kebabas
- Jautiena kopūstų padaže
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Lenkiškai troškintos kepenėlės
- Pyragas su mėsa
- Guliašiukas
- Kiaulienos šašlykas
- Kotletai su kukurūzų kruopom
- Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Guliašas su kiauliena
- Kiauliena su imbieru
- Aluje troškinta jautiena
- Veršienos muštiniai
- Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
Mėsa folijoje
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
500 gramų - Prieskoniai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa supjaustoma plonais gabaliukais, išmušama, pabarstoma prieskoniais. Jautiena iš anksto nesūdoma, nes pajuoduoja. Sūdoma prieš kepant.
Įdarui reikės: bulvė, kopūsto lapas, raug. agurkas, morka, salieras, 100 g. fermentinio sūrio, druska, pipirai, sviestas.
Įdaro gaminimas: Žalia bulvė sutarkuojama burokine tarka, kopūsto lapas, raugintas agurkas supjaustomi šiaudeliais. Smulkiai sutarkuojama morka ir salieras. Fermentinis sūris sutarkuojamas stambiai, įdedama druskos, pipirų, sviesto ar majonezo. Viskas sumaišoma.
Folija supjaustoma keturkampiais gabalėliais (13x13 cm), ištepama aliejumi. Ant paruoštos mėsos dedama po šaukštą įdaro, ant jo — gabaliukas sviesto ar margarino. Folija suspaudžiama taip, kad mėsa apgaubtų įdarą. Dedama į orkaitę ant grotelių, apačioje įpilama vandens. Kepama apie 35 min. Patiekiama didelėje lėkštėje, sukrauta kalnu (iš folijos mėsa neišimama). Labai įspūdinga, jei įnešant valgyti įsmeigiama keletas šaltos ugnies vielelių ir uždegama, užgesinama kambaryje šviesa.