Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.

Menkės apkepas su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų | menkės (be kaulų) |
1 vienetas | svogūnai |
100 gramų | grybai |
3 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Žuvis saldžiarūgščiame padaže
-
Farširuota lydeka
-
Lašiša su vaisiais
-
Keptas karpis Kūčioms
-
Švediškos bulvės su ZIGMO Bocmano silke
-
Plekšnė su padažu
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Lašiša su daržovėmis
-
Kepta lydeka
-
Skumbrė pievagrybių padaže
-
Menkės kukuliai
-
Karpis, šutintas aluje
-
Kepta menkė su bulvėmis
-
Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
-
Žuvies maltiniai
-
Pica su lašiša
-
Marinuotas ir keptas upėtakis
Menkės apkepas su grybais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Menkės, be kaulų,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grybai,
100 gramų -
Bulvės,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...