
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) |
šiek tiek | kardamonas (maltas) |
šiek tiek | imbieras (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
600 gramų | kvietiniai miltai |
1 vienetas | apelsinų |
250 gramų | cukraus pudra (glaistui) |
150 gramų | margarinas (arba sviestas) |
25 gramai | kakava |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
250 gramų | medus |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) |
200 gramų | cukrus |
Į pravėsusią masę įmaišykite kiaušinį, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną, kardamoną, imbierą, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Kad tešla lengviau išsiminkytų įpilkite iš vieno apelsino išspaustas sultis arba pieną.
Išminkytą tešlą palikite šaldytuve 1 valandai.
Po to tešlą iškočiokite.
Aš nusibrėžiau būsimos karietos trafaretus ir ant tešlos uždėjusi išpjoviau. Taip pat galima prisipiešti elnių ir kitų mielų žvėrelių.
Karietos dalis kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Kai karietos dalys atvės, sulipinkite ir papuoškite jas glaistu.
Glaistas: išplaktas kiaušinio baltymas su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Tai puiki dekoracija namams: ir skanu, ir turėsite kur sudėti saldainius.
Be to šauni idėja dovanoms. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Migdolų nuga
-
Trapios tešlos sausainiai
-
Sausainiai su varške
-
Sausainiai su riešutais
-
Avižinių dribsnių sausainiai
-
Sausainiai su šokoladu
-
Kamelijos skanėstas
-
Reino sausainiai
-
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
-
Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
-
Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
-
Sūrio sausainiai su alyvuogėmis
-
Avižiniai sausainiai
-
Saldžios juostelės
-
Trapūs žagarėliai
-
Sausainukai su cinamonu
-
Sausainiai su šokoladu
-
Avižiniai sausainiai
-
Burnoje tirpstantys morengai
Meduolinė karieta

- Paruošimo laikas:
-
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas - Kardamonas, maltas
- Imbieras, maltas
-
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
600 gramų -
Apelsinai,
1 vienetas -
Cukraus pudra, glaistui,
250 gramų -
Margarinas, arba sviestas,
150 gramų -
Kakava,
25 gramai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Medus,
250 gramų -
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas -
Cukrus,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite medų su sviestu.
Į pravėsusią masę įmaišykite kiaušinį, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną, kardamoną, imbierą, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Kad tešla lengviau išsiminkytų įpilkite iš vieno apelsino išspaustas sultis arba pieną.
Išminkytą tešlą palikite šaldytuve 1 valandai.
Po to tešlą iškočiokite.
Aš nusibrėžiau būsimos karietos trafaretus ir ant tešlos uždėjusi išpjoviau. Taip pat galima prisipiešti elnių ir kitų mielų žvėrelių.
Karietos dalis kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Kai karietos dalys atvės, sulipinkite ir papuoškite jas glaistu.
Glaistas: išplaktas kiaušinio baltymas su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Tai puiki dekoracija namams: ir skanu, ir turėsite kur sudėti saldainius.
Be to šauni idėja dovanoms. :)
Komentarai (2)
-
agne
2013-11-09 11:51
idomei sugalvota