2 valgomieji šaukštai | medus |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 litras | grietinėlės, 35% (kremui) |
250 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | sviestas |
1 stiklinė | cukrus (kremui) |
2 valgomieji šaukštai | želatina (kremui) |
5 valgomieji šaukštai | cukrus (kremui) |
1 vienetas | citrinos (kremui) |
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm storio. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos be kraštų, pabarstytas miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai. Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Jeigu trūksta rūgštumo, galima į bert i truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladinis kokosinis tortas
- Tortas “Snickers”
- Tortas mažyliams
- Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
- Tortas su braškėmis
- Tortukas "Gaiva"
- Migdolinis vyšnių tortas
- Tiramisu
- Nekeptas serbentinis varškės tortas
- Tortas "Žozefina"
- Tortas meilės dienai
- Pyragas su varškės įdaru
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Šokoladinis tortas
- Smaližiukas
- Maskarponės tortas su vyšniomis
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Kalėdinis tortas
- Gaivus tortukas
- Vaisių tortas
Medaus tortukas
- Paruošimo laikas:
-
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%, kremui,
1 litras -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Cukrus, kremui,
1 stiklinė -
Želatina, kremui,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus, kremui,
5 valgomieji šaukštai -
Citrinos, kremui,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandens vonelėje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus, soda, medus, įmušami kiaušiniai. Viskas gerai išmaišoma, tuomet beriama miltų tiek, kad būtų minkoma tešla (ji dar turi būti ir šilta). Iš išminkytos tešlos padaromas volelis ir supjaustomas į 9 dalis. Tai ir bus torto papločiai.
Imamas gumuliukas tešlos ir iškočiojamas 2—3 mm storio. Tešlos lakštas dedamas ant kepimo skardos be kraštų, pabarstytas miltais, ir kepamas, kol pasidarys šviesiai rudas. Iškepęs paplotis (kol karštas) apipjaunamas peiliu apvaliai. Iš nuopjovų daromi trupinukai torto viršui ir šonams apibarstyti.
Kremui į grietinę supilama grietinėlėje ištirpinta želatina, nutarkuojama citrinos žievelė ir įspaudžiamos jos sultys, suberiamas cukrus. Kremas turi būti saldžiarūgštis. Jeigu trūksta rūgštumo, galima į bert i truputį citrinų rūgšties. Viską išmaišius, kremas dedamas 10—15 min. į šaldytuvą. Vėliau kremu pertepami iškepti torto lakštai, viršus ir šonai taip pat aptepami kremu ir apibarstomi iš nuopjovų padarytais trupinukais.
Komentarai (34)
-
gerardas
2014-11-14 18:33
labai skanu
-
Deimukas
2012-07-22 15:16
Kaip gritinėlėje ištirpint želatina?? :-(
-
SANDRA
2011-12-10 15:13
SKANUS
-
mere
2011-12-10 15:12
ATRODO SKANIAI
-
Gintare
2011-08-18 15:55
Skaniai atrodo, reikes butinai pabandyt :-) :super:
-
Inga
2011-02-03 16:46
Pasiūlymas. Labai gražiai atrodo tortas, apibarstytas to paties biskvito trupinėliais. Pabandykit, nes foto matau kitaip padaryta.. Man mama daug metų tokį darydavo gimtadieniui, ant jo uždėdavo klevo lapą ir apibarstydavo trupiniais... Lapuką nuimdavo ir likdavo jo vietoje balta. Grožis neišpasakytas :myliu:
Žiamą iš popieriaus iškerpam eglę, snaigę.. Galima širdelę - ko tik reikia, ir tada atrodo natūrialiau, nei spalvoti kremai.. Puikus tortas - natūralu ir labai skanu.
-
Loreta
2011-02-03 15:09
Labai skanus tortas, as irgi toki kepu visoms progoms ir be progu, tik medu as virinu kelis kartus nukeldam nuo ugnies, kad neisbegtu ir paruduotu ir dar iberiu siek tiek cinamono i medu, pertepima darau tik is grietineles, be zelatinos ir su citrinos rugstim bei vaniliniu cukrum... :-)
-
zz
2010-08-13 14:22
8-|
-
Marije
2010-05-26 18:08
nelabai skanu :bloga: :-(
-
(anonimas)
2010-05-26 18:07
%-)