Medaus tortas
AUTORIUS:
Ugnė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
3 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus
180 gramų medus
200 gramų margarinas (kepinių)
350 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis prieskoniai (meduoliams (cinamonas, imbieras, gvazdikėliai))
620 gramų grietinėlės, 35% (plakama)
450 mililitrų grietinė
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra
15 gramų želatina
šiek tiek citrinų sultys
šiek tiek braškės
šiek tiek mėta
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Gaminame biskvitą (26 cm formai): Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Cukrų, medų, margariną, prieskonius dedame į puodą ir maišydami kaitiname, kol viskas ištirps. Masę atvėsiname tiek, kad galėtume supilti plaktus kiaušinius (turi būti maloniai šilta, bet ne karšta, nes sutrauks kiaušinius). Viską gerai išmaišome.
2.
Supilame actu nugesintą sodą ir greitai maišome, kol soda putoja.
3.
Po truputį beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad gautume grietinės tirštumo tešlą. Visą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 1 val. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir supjaustome į plonus 3 papločius.
4.
Gaminame kremą: želatiną užpilame šiltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
5.
Suplakame grietinėlę (450g) iki standumo ir vis paragaujant įspaudžiame citrinos sulčių. Paplakame grietinę su cukraus pudra ir sudedame į grietinėlės masę. Viską gerai išmaišome ir nuolat maišydami šią masę supilame ištirpdytą ir atvėsintą želatiną. Viską dar kartą gerai išplakame.
6.
Torto surinkimas: dedame paplotį, pilame kremo ir taip susluoksniuojame visus papločius. Trupiniams galima panaudoti iškilusią papločio dalį. Ją smulkiai supjaustyti, pakepti orkaitėje ir tik tuomet gaminti trupinius.
7.
Papuošimas: išplakti likusią dalį grietinėlės, ją su konditeriniu antgaliu užpurkšti ant torto, uždėti braškes (jų puselės pjautos ne iki galo ir praskleistos) ir papuošti mėtų lapeliais.
8.
P.S. tortas apdėtas taip pat gamintais pyragėliais. Pagamintą tešlą pyliau į keksiukų formeles, jas gražiai apipjausčiau, perpjoviau į tris dalis ir sluoksniavau kaip tortą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Medaus tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Gaminame biskvitą (26 cm formai): Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Cukrų, medų, margariną, prieskonius dedame į puodą ir maišydami kaitiname, kol viskas ištirps. Masę atvėsiname tiek, kad galėtume supilti plaktus kiaušinius (turi būti maloniai šilta, bet ne karšta, nes sutrauks kiaušinius). Viską gerai išmaišome.

  2. Supilame actu nugesintą sodą ir greitai maišome, kol soda putoja.

  3. Po truputį beriame miltus. Miltų reikia tiek, kad gautume grietinės tirštumo tešlą. Visą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie 1 val. Iškeptą biskvitą atvėsiname ir supjaustome į plonus 3 papločius.

  4. Gaminame kremą: želatiną užpilame šiltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

  5. Suplakame grietinėlę (450g) iki standumo ir vis paragaujant įspaudžiame citrinos sulčių. Paplakame grietinę su cukraus pudra ir sudedame į grietinėlės masę. Viską gerai išmaišome ir nuolat maišydami šią masę supilame ištirpdytą ir atvėsintą želatiną. Viską dar kartą gerai išplakame.

  6. Torto surinkimas: dedame paplotį, pilame kremo ir taip susluoksniuojame visus papločius. Trupiniams galima panaudoti iškilusią papločio dalį. Ją smulkiai supjaustyti, pakepti orkaitėje ir tik tuomet gaminti trupinius.

  7. Papuošimas: išplakti likusią dalį grietinėlės, ją su konditeriniu antgaliu užpurkšti ant torto, uždėti braškes (jų puselės pjautos ne iki galo ir praskleistos) ir papuošti mėtų lapeliais.

  8. P.S. tortas apdėtas taip pat gamintais pyragėliais. Pagamintą tešlą pyliau į keksiukų formeles, jas gražiai apipjausčiau, perpjoviau į tris dalis ir sluoksniavau kaip tortą.

Receptą atsiuntė Ugnė
Reklama:

Komentarai (1)


  • gintare 2015-12-12 15:06

    o sodos kiek reikia?


Daugiau receptų