3 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
200 gramų | medus |
5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
200 gramų | sviestas |
Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu "papjaustykite" įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite. Lakštus iškepkite orkaitėje, bet neperkepkite.
Pasigaminkite kremą iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros, pusės šaukšto citrinos sulčių.
Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vienas ant kito. Po to ištepkite ir šonus. Septintą lakštą sutrinkite ir juo apibarstykite tortą gautais džiūvesėliais. Papuoškite vynuogėmis, ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyniotinis su margu įdaru
- Tortas "Seklyčia"
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Dietiškas torčiukas
- Varškės ir šokolado tortas
- Tortas "Žozefina"
- Tortas su šokoladu
- Torteliai su uogomis
- Braškinis tortas
- Tortas mažyliams
- Sausainų tortas
- Lukos želė tortas
- Grietinėlės tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Mėgstamiausias pyragas
- Vyšnių tortas
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Vaikiškas meduoliukas
- Ananasų tortas
Medaus tortas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Medus,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
5 stiklinės -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į ant silpnos ugnies puodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir maišykite apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų. Supilkite kepimo miltelius ir išmaišykite, pakaitinkite dar minutę. Supilkite miltus, gerai išmaišykite. Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams. šešias tortui, septintą, mažesnę trupiniams.
Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu "papjaustykite" įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite. Lakštus iškepkite orkaitėje, bet neperkepkite.
Pasigaminkite kremą iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros, pusės šaukšto citrinos sulčių.
Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vienas ant kito. Po to ištepkite ir šonus. Septintą lakštą sutrinkite ir juo apibarstykite tortą gautais džiūvesėliais. Papuoškite vynuogėmis, ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.
Komentarai (48)
-
eugenijus
2014-12-22 16:26
o gal kasnors gali placiau apie to kremo gaminimo technologija parasyti ?
-
Lida Kupriene
2014-06-23 15:12
i krema dedu 2 v s zelatinos:)skanus:) labai greitai pasigamina:0
-
justina
2014-04-09 11:00
labai viskas gerai gaunasi kepu dabar ji :) ir tikrai ne pirma karta. viskas cia labai gerai :)
-
emilis ir ugne
2014-02-21 12:34
Emilis ve ugne skanu
-
lima
2014-01-27 20:19
Kokio dydzio turi buti tortas kad litras grietines?
Ad darau toki krema.400 gr grietines ir 200 gr riebios grietineles.galima ir tik grietine naudoti.itarkuoju vienos citrinos zievele ir trupuciuka citrinos rugsties.na cia pagal skoni.cukraus 100gr.
1pok grietines standiklio.greitai susiplaka ir jokio vargo.
-
rasa
2011-12-22 23:45
labai geras receptas!o del blogu atsiliepimu galiu pasakyti:blogam sokejuj ir paut.........maiso!o kad blynai butu minksti,pries pertepant juos galima paslakstyti arbata,jei kam patinka brendziu,truputy palaukti ir pertepti.tada jie buna labai minksti!
-
jurgita
2011-11-11 20:26
Reikes pabandyti :-)
-
Gailė
2011-09-27 14:58
na va, isikepiau jau lakstus, tai gavosi tikri GAIDELIO sausainiai, tikrai netokiu tikejausi.. netaip turejo but... labai nusivyliau, pamacius kas gaunasi, ir laaabai luzineja.. na bet jau yra iskepti tai reikes ir sutepti..... :ne:
-
Jelena
2010-10-25 17:24
Skanus tortas. Tik jau tikrai su tais lakštais nesąmonė parašyta. Jų gaunasi daug daugiau, ir tikrai nereikia visų lakštų sudėti, nes bus per aukštas ir bus sunku atpjauti. O ir į grietinę dedu daugiau cukraus ir šiek tiek daugiau ne citrinų sulčių, o rūgštelės. :soku2: :taip: :parselis:
-
alionuska
2010-10-02 18:19
skanus labai tortukas,tik va be skanaudama apsivalgiau :bloga: na labai aciu uz recepta :super: