Pagrindui: | ||
300 gramų | sausainiai | |
150 gramų | sviestas | |
Kremui: | ||
500 gramų | sūris ((maskarponė)) | |
400 gramų | jogurtas | |
100 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (tarkuota žievelė) | |
2 valgomieji šaukštai | želatina | |
Užpilui: | ||
400 gramų | juodieji serbentai | |
100 gramų | „dansukker“ cukrus | |
3 arbatiniai šaukšteliai | želės cukrus „multi“ | |
4 valgomieji šaukštai | vanduo | |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos ((sultys)) | |
šiek tiek | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile |
Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Sausainiai,
300 gramų -
Sviestas,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sūris, (maskarponė),
500 gramų -
Jogurtas,
400 gramų -
„Dansukker“ cukraus milteliai,
100 gramų -
Citrinos, tarkuota žievelė,
1 arbatinis šaukštelis -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodieji serbentai,
400 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
100 gramų -
Želės cukrus „Multi“,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinos, (sultys),
1 arbatinis šaukštelis - „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausainius susmulkiname, sviestą išlydome, sumaišome ir sudedame formon.
Juodųjų serbentų užpilas. Želes cukrų užpilame 2 šaukštais vandenisir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame žele, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.
Varškės kremas. Į maskarponės varškę pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome.
Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas.
Šaldytuve laikome 4-5 valandas. Idealu - per naktį.
Komentarai (3)
-
Jadvyga
2018-04-01 20:45
Kaip suprasti : zelatina2, vanduo4 valgomi saukstai ar arbatiniai sauksteliai .gal kitokie matavimai.
-
Vilma
2014-12-03 10:46
verta isbandyti ši skonį