10 vienetų | alyvuogių |
1 skiltelė | česnakas |
150 gramų | kuskusas |
0.5 vieneto | citrinos (marinuotos) |
10 vienetų | citrinos (marinuotos) |
šiek tiek | šafranas ((nebūtina)) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kalendra (džiovinta arba šviežia) |
1 arbatinis šaukštelis | petražolės (kapotos: šviežios arba džiovintos) |
3 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | imbieras (1 cm gaballiukas) |
300 gramų | kalakutiena (krūtinėlė) |
2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir beriame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname jas apie 5 minutes.
3. Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du nestori gabalėliai.
4. Mėsą įtriname prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).
5. Kai svogūnai tampa permatomi, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilame puse stiklinės vandens ir uždengę dangčiu troškiname 10 minučių.
6. Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.
7. Kai kalakutiena išsitroškins, sudedame į keptuvę marinuotų citrinų griežinėlius ir alyvuoges, patroškiname dar 10 min.
8. Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užviriname 200 ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Tuomet uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti ~10 minučių.
9. Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekime su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.
Marokietiškas kalakutienos troškinys “Tagine”
- Paruošimo laikas:
-
Alyvuogės,
10 vienetų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Kuskusas,
150 gramų -
Citrinos, marinuotos,
0.5 vieneto -
Citrinos, marinuotos,
10 vienetų - Šafranas, (nebūtina)
-
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kalendra, džiovinta arba šviežia,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, kapotos: šviežios arba džiovintos,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
3 vienetai -
Imbieras, 1 cm gaballiukas,
1 vienetas -
Kalakutiena, krūtinėlė,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Nulupame daržoves: svogūnus, česnaką ir imbierą ir tada smulkiai sukapojame ar sutarkuojame.
2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir beriame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname jas apie 5 minutes.
3. Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du nestori gabalėliai.
4. Mėsą įtriname prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).
5. Kai svogūnai tampa permatomi, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilame puse stiklinės vandens ir uždengę dangčiu troškiname 10 minučių.
6. Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.
7. Kai kalakutiena išsitroškins, sudedame į keptuvę marinuotų citrinų griežinėlius ir alyvuoges, patroškiname dar 10 min.
8. Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užviriname 200 ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Tuomet uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti ~10 minučių.
9. Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekime su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.