150 gramų | sviestas (minkštas) |
150 gramų | cukrus |
150 gramų | miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
50 mililitrų | pienas |
15 gramų | kakava |
5 arbatiniai šaukšteliai | kava (skystis) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kivi keksiukai
- Keksiukai su krabų lazdelėmis
- Šokoladinis keksas
- Gardučiai keksiukai
- Kondensuoto pieno keksiukai
- Šokoladinis keksas
- Fantastika
- Moliūgų keksas su riešutais
- Citrininiai keksiukai
- Keksas su mėlynėmis
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Marmuriniai kavos keksiukai
- Keksas su razinomis
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Keksiukai “Zebriukai”
- Morkų keksiukai
- Minkšti morkų keksiukai
- Medaus keksiukai
- Medaus pyragas su riešutais
- Didysis kriaušių pyragas
Marmuriniai kavos keksiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 16
-
Sviestas, minkštas,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Miltai,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
50 mililitrų -
Kakava,
15 gramų -
Kava, skystis,
5 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės.
Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 minutę.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti.
1/3 tešlos atidėti į kita dubenį, suberti kakavos miltelius ir supilti atvėsintą kavą (aš 1 а.š. stiprios tirpios kavos užpyliau 5 v.š. vandens). Viską išmaišyti.
Į keksiukų formą sudėti popierines formeles, arba formą ištepti aliejumi. Dėti po truputį baltos, juodos masės pakaitomis, jas lengvai pamaišyti. Taip užpildyti 2/3 formelės aukščio.
Kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 20 - 25 minutes (patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė). Skanaus!
Komentarai (3)
-
Žemyna
2017-05-14 22:39
Labai skanu, bet kartais neturiu minkšto sviesto.
-
Viltė
2017-04-04 16:46
Nežinau nebandžiau, bet atrodo skaniai.