
šiek tiek | krapai |
3 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | acto |
3 vienetai | lauro lapų |
3 vienetai | kalendra (grūdeliai) |
1.4 litro | vanduo |
500 gramų | šparaginės pupelės |
6 valgomieji šaukštai | cukrus |
Marinato paruošimas: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite.
Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. Pagal skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, kvapiųjų pipirų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Pomidorai su želatina
-
Svarainiai cukruje
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Marinuoti pomidorai
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Sūdyti pomidorai
-
Vasara stiklainyje
-
Paprikia su medum
-
Marinuoti agurkai
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Agurkų mišrainė
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Marinuota cukinija
-
Marinuotos šparaginės pupelės
Marinuotos šparaginės pupelės

- Paruošimo laikas:
- Krapai
-
Druska,
3 valgomieji šaukštai -
Actas,
200 gramų -
Lauro lapai,
3 vienetai -
Kalendra, grūdeliai,
3 vienetai -
Vanduo,
1 ir 2/5 litro -
Šparaginės pupelės,
500 gramų -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pupelių ankštis marinuokite nepernokusias, taip jos bus skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet užsukite ir apverskite, palikite kol atšals.
Marinato paruošimas: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite.
Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. Pagal skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, kvapiųjų pipirų.
Komentarai (31)
-
ieva
2015-08-11 23:20
Sveiki,gal kas zinote recepta kaip reikia marinuoti dideles pupas ziemai?
-
Fonda
2014-08-17 23:07
Nesuprantu, kokie čia kenkėjai tuos receptus "dovanoja"??? Šparaginių pupelių tik 0,5 kg,o jomssumarinuoti recepte nurodyta druskos 3 v.šaukštai, cukraus 6 v.šaukštai, acto 200 g.!!! Kai tuo tarpu cukinijų 2,5 kg, paprikos 1 kg, pomidorų 0,5 kg, tokie kiekiai - o jiems sumarinuoti pagal receptą atseit reikia TIK 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus, 1 v. šaukštas druskos,1 a. šaukštelis acto ir 1 a.šaukštelis aliejaus??? Slėpkitės su tokiom nesąmonėm!!!!!!
-
ilona
2014-08-09 16:59
Labai ,skanuu
-
armandas
2012-08-04 22:35
:super: %-) %-) :super: :super: %-)
-
(anonimas)
2011-08-01 17:54
nu reikes pamegint ;-)
-
(anonimas)
2011-07-25 12:13
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
(anonimas)
2011-07-25 12:12
:bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:
-
(anonimas)
2011-07-25 12:06
EIKTUSAU KAIP SKANU :super: :super: :super:
-
rasa
2011-07-24 22:12
išbandžiau marinata ir cukinijom maarinuot super :super: :taip:
-
saulyte
2011-05-15 17:41
:ok: visai neblogas