Paprikas perpjaukite pusiau. Išimkite sėklializdžius ir sudėkite į stiklainius (prieš tai galima suverti puseles ant medinio pagaliuko - gražiau atrodys).
Cukrų pakaitinkite su vandeniu, kol pagels (karamelizuokite).
Iš lėto supilkite obuolių sultis, baltąjį vyną, actą, suberkite prieskonius, pasūdykite ir palengva maišydami užvirinkite.
Paruoštą užpilą per sietelį atsargiai supilkite į stiklainius su paprikomis.
Sandariai užsukite ir atvėsinkite.
Galima laikyti šaldytuve keletą mėnesių.
Labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Marinuotos paprikos
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
6 vienetai | paprika |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (rudas) |
200 mililitrų | obuolių sultys |
0.5 litro | vynas (baltas) |
1 vienetas | lauro lapų |
1 vienetas | gvazdikėliai |
2 vienetai | aitriosios paprikos |
1 vienetas | žalioji citrina (žievelė) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
3 valgomieji šaukštai | acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pomidorai savo sultyse
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Pomidorų ir čili padažas
-
Konservuoti aguročiai
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Rauginti agurkėliai
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Marinuoti pomidorai
-
Marinuoti agurkai
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Cukinijų užkandis
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Konservuoti žirneliai
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Agurkų mišrainė
Marinuotos paprikos
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Paprika,
6 vienetai -
Cukrus, rudas,
2 valgomieji šaukštai -
Obuolių sultys,
200 mililitrų -
Vynas, baltas,
0.5 litro -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
1 vienetas -
Aitrioji paprika,
2 vienetai -
Žalioji citrina, žievelė,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Actas,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Paprikas perpjaukite pusiau. Išimkite sėklializdžius ir sudėkite į stiklainius (prieš tai galima suverti puseles ant medinio pagaliuko - gražiau atrodys).
Cukrų pakaitinkite su vandeniu, kol pagels (karamelizuokite).
Iš lėto supilkite obuolių sultis, baltąjį vyną, actą, suberkite prieskonius, pasūdykite ir palengva maišydami užvirinkite.
Paruoštą užpilą per sietelį atsargiai supilkite į stiklainius su paprikomis.
Sandariai užsukite ir atvėsinkite.
Galima laikyti šaldytuve keletą mėnesių.
Labai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...