1 valgomasis šaukštas | cukrus |
150 mililitrų | acto |
1 litras | vanduo |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 kilogramas | pomidorai |
šiek tiek | garstyčios (grūdeliai) |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Skanusis daržovių šašlykas
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Konservuoti pomidorai
- Marinuoti burokeliai
- Grybai svieste
- Marinuoti kiaušiniai
- Aštrūs rauginti agurkai
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Sūdytos rūgštynės
- Marinuotos vyšnios
- Pomidorai su želatina
- Sveikas lečo be acto
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Rauginti agurkai
- Rauginti agurkai žiemai
- Konservuoti žirneliai
- Marinuoti grybai
Marinuoti pomidorai
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Actas,
150 mililitrų -
Vanduo,
1 litras -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorai,
1 kilogramas - Garstyčios, grūdeliai
- Kvapieji pipirai
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.
Komentarai (20)
-
ina
2016-08-10 06:00
Niekada ne kaitinu pomidorus,bet naudoju acta.Perpilu 2 kartus ir para laiko siltai po kaldra palieku.Isdalinau recepta ,kas ragavo mano pomidorus,nes as ir pati niekur tokiu skaniu ne valgiau...
-
rusne
2016-07-28 16:13
gal kas zino recepta pomidoru marinavimui be acto butu smagu jie pasidailtumete
-
onute
2016-07-28 16:11
kam tiek daug acto juk pomidorai ir taip is saves turi rugstumo
-
Rima
2016-07-28 15:54
Reginos Juzėnienės receptas pats pačiausias, išbandytas. Kam pomidorams actas?
-
lina gaizauskaite
2016-07-17 11:25
du kg pomidoru sumalkit du kg papriku supjaustyki viska pavirkit 10min ir sudekit 80g acto st.aliejaus st.cukraus ir du sauksts druskos ziauriai skanu
-
lina gaizauskaite
2016-07-17 11:16
pats tas pakmieliukui bet pasinaudosiu receptu turiu vyra kuriam patinka rugstele ant pagiriu
-
pachmielas
2015-09-14 19:32
su actu skanaiausi...
-
Jurate
2015-08-30 22:21
As darau panasiai,tik...1 litras vandens,1 saukstas druskos,3 saukstai cukraus,3-4 skilteles cesnako ir sketis krapu 1 ir tai darau 1 litro stiklainiuose.o suvalgius pomidoriukus,skanu ir skystima isgert ypac vyrui paxmelui...:-D Pirma- uzpilu vandeniu karstu,po 5 min.nupilu,o po to karstu marinatu...
-
Gerda's cuisine
2015-08-28 17:58
POMIDORINIS KONKURSAS!! Skanaujame ką tik pagamintą, neseniai nuskintų pomidorų padažą su daug daug bazilikų ir negalime atsiskanauti. Tad, nusprendėme pasidalinti ir su jumis ;)
https://www.facebook.com/Gerdascuisine
-
virginija
2015-08-20 15:48
o as dedu asta man tatinka astresni ir vyrui skanu