Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8 - 9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10 - 25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršių užpilkite aliejumi.
marinuoti grybukai
INGREDIENTAI:
10000 gramų | grybai |
300 gramų | druska |
10 vienetų | juodieji pipirai |
6 vienetai | lauro lapų |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 sauja | krapai |
400 gramų | acto |
PARUOŠIMO BŪDAS:
marinuoti grybukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Grybai,
10000 gramų -
Druska,
300 gramų -
Juodieji pipirai,
10 vienetų -
Lauro lapai,
6 vienetai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Krapai,
1 sauja -
Actas,
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8 - 9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10 - 25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršių užpilkite aliejumi.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...