Marinuoti grybai žiemai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
5 vienetai kvapieji pipirai (žirneliai)
500 gramų grybai (įvairūs, miško)
1 litras vanduo
3 valgomieji šaukštai acto
1.5 valgomojo šaukšto druska
5 vienetai juodieji pipirai (žirneliai)
3 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Grybus išvalykite, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų pusę grybų ir užvirkite, grybai paskęs savo sultyse. Pradžioje pasirodys putos, kurias nugriebkite. Pavirkite 10 minučių, įdėkite druskos, prieskonių. Druskos galite dėti pagal skonį, 3 litrų puodui reikia maždaug 2 šaukštų. Įpilkite acto (3 litrų puodui reikia maždaug 9 šaukštų). Verdančius grybus su skysčiu supilaukite į švarius stiklainius, greitai užsukite ir apverskite ant dangtelių. Atvėsusius stiklainius laikykite šaldytuve. Jeigu norite grybus laikyti rūsyje, patartina stiklainius prieš tai sterilizuoti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Marinuoti grybai žiemai

Komentarai: 16
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Grybus išvalykite, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų pusę grybų ir užvirkite, grybai paskęs savo sultyse. Pradžioje pasirodys putos, kurias nugriebkite. Pavirkite 10 minučių, įdėkite druskos, prieskonių. Druskos galite dėti pagal skonį, 3 litrų puodui reikia maždaug 2 šaukštų. Įpilkite acto (3 litrų puodui reikia maždaug 9 šaukštų). Verdančius grybus su skysčiu supilaukite į švarius stiklainius, greitai užsukite ir apverskite ant dangtelių. Atvėsusius stiklainius laikykite šaldytuve. Jeigu norite grybus laikyti rūsyje, patartina stiklainius prieš tai sterilizuoti.

Reklama:

Komentarai (16)


  • žydrė 2017-09-02 20:51

    Puiku


  • o 2017-08-18 12:09

    Čia 500g grybų-žalių ar virtų ???


  • sofija 2016-08-24 10:56

    aciu uz recepta, pabandziau esu patenkinta


  • danute 2015-06-30 07:33

    as taip darau tik acto per daug


  • AM 2014-09-14 23:17

    o kodėl marinatas neskaidrus? nepatikliai man atrodo. Ir neįsivaizduoju skanaus marinato jei jame nėra cukraus


  • Lana 2014-09-07 15:19

    Liuks receptukas .Viskas gerai,bet cukraus truputi įdėjau, skniau


  • tina 2014-09-03 20:57

    tiek ir dedam kaip parasyta, t.y.: 1 l vandens, (tik vietoj acto) 1 nubrauktas arbatinis saukstelis citrinos rugsties, 1 saukstas cukraus ir 1 saukstas druskos su kaupu


  • Kristina 2014-09-02 11:45

    actą visada reikia pilt į stiklainius,nesvarbu, ką marinuojam, nes pilant į marinatą ir verdant, jis išgaruoja:)


  • lina 2014-08-29 15:51

    Tik 10 min virti???


  • rima 2014-08-23 19:18

    nu kur gi laikyt saldytuve,nesamone didziausia.kiek gi tu stiklainiu reikia pasidaryt ,kad tik saldytuve tilptu.


Daugiau receptų