
5 vienetai | kvapieji pipirai (žirneliai) |
500 gramų | grybai (įvairūs, miško) |
1 litras | vanduo |
3 valgomieji šaukštai | acto |
1.5 valgomojo šaukšto | druska |
5 vienetai | juodieji pipirai (žirneliai) |
3 vienetai | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Baklažanų salotos
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Pomidorai su želatina
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Konservuoti aguročiai
-
Sūdyti pomidorai
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Marinuoti agrastai
-
Sūdytos rūgštynės
-
Kiauliena drebučiuose
Marinuoti grybai žiemai

- Paruošimo laikas:
-
Kvapieji pipirai, žirneliai,
5 vienetai -
Grybai, įvairūs, miško,
500 gramų -
Vanduo,
1 litras -
Actas,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1.5 valgomojo šaukšto -
Juodieji pipirai, žirneliai,
5 vienetai -
Lauro lapai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grybus išvalykite, supjaustykite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų pusę grybų ir užvirkite, grybai paskęs savo sultyse. Pradžioje pasirodys putos, kurias nugriebkite. Pavirkite 10 minučių, įdėkite druskos, prieskonių. Druskos galite dėti pagal skonį, 3 litrų puodui reikia maždaug 2 šaukštų. Įpilkite acto (3 litrų puodui reikia maždaug 9 šaukštų). Verdančius grybus su skysčiu supilaukite į švarius stiklainius, greitai užsukite ir apverskite ant dangtelių. Atvėsusius stiklainius laikykite šaldytuve. Jeigu norite grybus laikyti rūsyje, patartina stiklainius prieš tai sterilizuoti.
Komentarai (16)
-
žydrė
2017-09-02 20:51
Puiku
-
o
2017-08-18 12:09
Čia 500g grybų-žalių ar virtų ???
-
sofija
2016-08-24 10:56
aciu uz recepta, pabandziau esu patenkinta
-
danute
2015-06-30 07:33
as taip darau tik acto per daug
-
AM
2014-09-14 23:17
o kodėl marinatas neskaidrus? nepatikliai man atrodo. Ir neįsivaizduoju skanaus marinato jei jame nėra cukraus
-
Lana
2014-09-07 15:19
Liuks receptukas .Viskas gerai,bet cukraus truputi įdėjau, skniau
-
tina
2014-09-03 20:57
tiek ir dedam kaip parasyta, t.y.: 1 l vandens, (tik vietoj acto) 1 nubrauktas arbatinis saukstelis citrinos rugsties, 1 saukstas cukraus ir 1 saukstas druskos su kaupu
-
Kristina
2014-09-02 11:45
actą visada reikia pilt į stiklainius,nesvarbu, ką marinuojam, nes pilant į marinatą ir verdant, jis išgaruoja:)
-
lina
2014-08-29 15:51
Tik 10 min virti???
-
rima
2014-08-23 19:18
nu kur gi laikyt saldytuve,nesamone didziausia.kiek gi tu stiklainiu reikia pasidaryt ,kad tik saldytuve tilptu.