10 kilogramų | grybai |
300 gramų | druska |
10 vienetų | juodieji pipirai |
6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | krapai |
400 gramų | acto |
Lepšės ir raudonikiai prieš marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami pergamentiniu popieriumi.
Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais.
Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas saldžiuoju.
Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Marinuoti agurkai su svogūnais
- Kiauliena drebučiuose
- Baklažanų ikrai žiemai
- Cukinijų pagardas žiemai
- Marinuota paprika su medumi
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Pomidorai su želatina
- Konservuoti pomidorai
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Konservuoti burokėliai
- Konservuoti kopūstai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Pomidorų ir čili padažas
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Grybai svieste
- Marinuoti agurkai
- Marinuoti pievagrybiai
- Sveikas lečo be acto
- Konservuoti grybai
Marinuoti grybai
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
10 kilogramų -
Druska,
300 gramų -
Juodieji pipirai,
10 vienetų -
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai - Krapai
-
Actas,
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinavimui labiausiai tinka baravykai, lepšės, raudonikiai, kazlėkai, ruduokės, kelmučiai, voveraitės, pievagrybiai ir kt. Parenkami sveiki, tvirti grybai. Jų koteliai nupjaunami ir gali būti marinuojami kartu su kepurėlėmis ar atskirai. Kiekviena grybų rūšis rekomenduojama marinuoti atskirai.
Lepšės ir raudonikiai prieš marinavimą nuplikomi verdančiu vandeniu, kuriame palaikomi 5—10 minučių, o po to išplaunami šaltu vandeniu. Taip darant, marinatas nepajuodija. Voveraitės ir ūmėdės prieš marinavimą verdamos 25 minutes, išpilamos į kiaurasamtį, perpilamos šaltu vandeniu. Po to jos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu su actu, įberiama druskos ir užvirinama antrą kartą.
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda leistis į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu atšaldytu marinatu ir uždaromi dangteliais arba užrišami pergamentiniu popieriumi.
Norint apsaugoti marinuotus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi arba avienos riebalais.
Grybus marinuojant, į marinatą beriama daugiau ar mažiau cukraus. Toks marinavimo būdas, kai beriama daugiau cukraus, vadinamas saldžiuoju.
Jeigu grybų neketinate pervirti, nuvalytus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite. Nugraibykite putas, grybus dažnai pamaišykite. Kai nebeliks tamsių putų sudėkite pipirus, lauro lapelius, cukrų ir dar pavirkite. Kai grybai nusės į dugną, o marinatas pasidarys skaidrus, sudėkite krapus ir įpilkite actą ir pakaitinkite kol užvirs. Grybus supilstykite į nedidelius iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite.
Komentarai (11)
-
Zentas
2016-02-13 16:50
Kokie doze erika linga uosvenei,kad butu garantija?
-
danute
2015-06-30 07:40
taip as si recepta naudoju pati o iskarto grybus reik nuvalyti paskui perplauti karstu vandeniu tam kad jie neluzynetu jie bus kaip guminiai o paskui saltu ir i puoda as irgi grybus 20 25 min verdu tas receptas labai geras skanaus
-
Algis
2009-09-07 22:59
Jei grybai nekartus, t.y. paberziai, kalpokai, voveruskos, baravykai, zelionkos ir kt. ju perplauti tiesiog negalima - isplaunate visa aromata.
-
RADASTA
2009-09-07 20:46
Grybus verdu 10-15 min. Perplaunu beganciu vandeniu, uzpilu verdanciu, dedu prieskonius, citrinos rugsties truputi, druskos, cukraus ir verdu dar 5 min. verdancius supilu i svarius stiklainius, apverciu ir siltai apklojus dar palaikau per naktele.
-
jurga
2009-09-07 12:44
nu nezinau, pirma karta gyrdziu kat taip trumpai grybus virti reik apsinuodit galima..nezinau is kur toki recepta trauket. :-(
-
jurga
2009-09-07 12:44
nu nezinau, pirma karta gyrdziu kat taip trumpai grybus virti reik apsinuodit galima..nezinau is kur toki recepta trauket. :-(
-
Tomas
2009-09-02 09:40
Turietų būti skanus