šiek tiek | burokėliai |
Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens, įberiama 60—100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0,5—1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to marinatas nukeliamas nuo ugnies ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto. Tiek marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.
Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite — pusės litro stiklainius— 12 minučių, 1 litro stiklainius — 15 minučių. Po to juos tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijų pagardas žiemai
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Pomidorai su želatina
- Ievos uogienė
- Braškių uogienė
- Marinuoti agrastai
- Vyšnių kompotas
- Aviečių džemas
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Braškių uogienė
- Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
- Marinuoti pomidorai
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Marinuotos vyšnios
- Spanguolių ir morkų marmeladas
- Juodujų serbentų kompotas
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Juodųjų serbentų džemas
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Marinuotos šparaginės pupelės
Marinuoti burokėliai
- Paruošimo laikas:
- Burokėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius nuplaukite, supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite iki užvirmo pakaitintu marinatu.
Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens, įberiama 60—100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0,5—1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to marinatas nukeliamas nuo ugnies ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto. Tiek marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.
Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite — pusės litro stiklainius— 12 minučių, 1 litro stiklainius — 15 minučių. Po to juos tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite.
Komentarai (10)
-
madam59
2017-01-03 15:25
Aš tai tiesiai į stambiai tarkuotus virtus burokėlius viską dedu pagal reikalingo vandens kiekį, paverdu. Baiginat virt supilu reikamą tūrį acto ir samčiu sipilstau viską į verdančiu vandeniu perlietus stiklaunius. Nesicackinu ir puikiausiai laikos
-
Asta
2016-09-09 10:33
Tai burokrelius isvirti ar zalius
-
renata
2015-09-14 16:40
Liuks receptas
-
sima
2015-07-01 21:32
As irgi be druskos darau ,nuo acto yra pakankamai skonio .
-
tiuti
2014-09-15 20:06
nesamone
-
oksana
2013-10-20 12:39
o druakos nereikia
-
(anonimas)
2010-07-10 22:23
:super:
-
nijole
2009-08-14 13:47
o kur druska :-(
-
Ineta
2009-02-19 14:11
Geras receptas. Na bent jau man kaip mokyklinukei septintus metus i mokykla einanciai ;-) :super: :super: :super: :ok: