Marinuoti burokėliai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek burokėliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Burokėlius nuplaukite, supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite iki užvirmo pakaitintu marinatu.

Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens, įberiama 60—100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0,5—1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to marinatas nukeliamas nuo ugnies ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto. Tiek marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.

Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite — pusės litro stiklainius— 12 minučių, 1 litro stiklainius — 15 minučių. Po to juos tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Marinuoti burokėliai

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Burokėlius nuplaukite, supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite iki užvirmo pakaitintu marinatu.

Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens, įberiama 60—100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0,5—1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to marinatas nukeliamas nuo ugnies ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto. Tiek marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.

Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite — pusės litro stiklainius— 12 minučių, 1 litro stiklainius — 15 minučių. Po to juos tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite.

Reklama:

Komentarai (10)


  • madam59 2017-01-03 15:25

    Aš tai tiesiai į stambiai tarkuotus virtus burokėlius viską dedu pagal reikalingo vandens kiekį, paverdu. Baiginat virt supilu reikamą tūrį acto ir samčiu sipilstau viską į verdančiu vandeniu perlietus stiklaunius. Nesicackinu ir puikiausiai laikos


  • Asta 2016-09-09 10:33

    Tai burokrelius isvirti ar zalius


  • renata 2015-09-14 16:40

    Liuks receptas


  • sima 2015-07-01 21:32

    As irgi be druskos darau ,nuo acto yra pakankamai skonio .


  • tiuti 2014-09-15 20:06

    nesamone


  • oksana 2013-10-20 12:39

    o druakos nereikia


  • (anonimas) 2010-07-10 22:23

    :super:


  • nijole 2009-08-14 13:47

    o kur druska :-(


  • Ineta 2009-02-19 14:11

    Geras receptas. Na bent jau man kaip mokyklinukei septintus metus i mokykla einanciai ;-) :super: :super: :super: :ok:


Daugiau receptų