2 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | prieskoniai (įvairūs mėsos) |
2 vienetai | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | druska (nepilnas) |
700 gramų | kiauliena (kumpis) |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
1 stiklinė | vanduo |
Kiaulienos kumpis ar kita neriebi mėsa supjaustoma kubeliais ir įdedama į indą, kuris vėliau sandariai uždaromas. Subjaustyti svogūnai griežinėliais sudedami ant kiaulienos kubelių. Sudedami prieskoniai. Norint, kad kiauliena būtų švelnesnė, galima papildomai įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo. Kiauliena užpilama acto ir druskos tirpalu. Viskas išmaišoma. Tirpalo stiklinei pagaminti reikia 1 nepilno šaukšto druskos ir 2 šaukštų acto, 1 stiklinė vandens (galite tirpalo paragauti ar ne per mažai druskos, tik tada pilti actą, turi gautis marinuotų agurkų skysčio sūrumas). Vietoj acto mišinio dar galima naudoti marinuotų agurkų skysčio. Mėsa laikoma šaldytuve iki 14 dienų. Tačiau sultingiausia mėsa būna pamarinuota tik kelias valandas.
Marinuota kiauliena
- Paruošimo laikas:
-
Actas,
2 valgomieji šaukštai - Prieskoniai, įvairūs mėsos
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Druska, nepilnas,
1 valgomasis šaukštas -
Kiauliena, kumpis,
700 gramų - Pipirai, juodieji
-
Vanduo,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Taip išmarinuota kiauliena tinka šašlykams, troškiniams, kepti keptuvėje, virti ir kitiems patiekalams. 7 dienas marinuotą kiaulieną kai kurie valgo ir žalią, nes ji pilnai sterilizuota.
Kiaulienos kumpis ar kita neriebi mėsa supjaustoma kubeliais ir įdedama į indą, kuris vėliau sandariai uždaromas. Subjaustyti svogūnai griežinėliais sudedami ant kiaulienos kubelių. Sudedami prieskoniai. Norint, kad kiauliena būtų švelnesnė, galima papildomai įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo. Kiauliena užpilama acto ir druskos tirpalu. Viskas išmaišoma. Tirpalo stiklinei pagaminti reikia 1 nepilno šaukšto druskos ir 2 šaukštų acto, 1 stiklinė vandens (galite tirpalo paragauti ar ne per mažai druskos, tik tada pilti actą, turi gautis marinuotų agurkų skysčio sūrumas). Vietoj acto mišinio dar galima naudoti marinuotų agurkų skysčio. Mėsa laikoma šaldytuve iki 14 dienų. Tačiau sultingiausia mėsa būna pamarinuota tik kelias valandas.
Komentarai (9)
-
(anonimas)
2010-07-14 08:37
DRUSKĄ DĖTI, PRIEŠ KEPIMĄ.BUS MINKŠTESNĖ MĖSA.
-
petras001
2009-09-22 21:03
:jee: jega zalias tai :-D
-
Lapas
2009-06-15 22:54
Labai gerai gavosi, skanu. ;-)