3 vienetai | agurkų (švieži) |
3 vienetai | burokėliai (virti) |
3 vienetai | kiaušiniai (virti) |
šiek tiek | krapai |
1 litras | kefyras |
250 mililitrų | vanduo (virintas, kambario temp.) |
šiek tiek | druska |
Šviežius agurkus nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Taip pat sutarkuoti kiaušinius ir burokus. Smulkiai sukapoti krapus. Viską dedam į dubenį ir užpilame kefyru. Į tą pakelį atsargiai įpilam virinto vandens, pakratom ir išpilam į mūsų dubenį. Pasūdyti ir atsargiai išmaišyti. Dubenį uždengti plėvele ir palikti šaldytuve.
Prie šaltibarščių išsiverdu arba išsikepu bulves. Man skaniau su virtom, o vyras mėgsta virtas ir vėliau apkeptas bulves.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šaldžiasriubė
- Vasariška sriuba
- Gaivūs šaltibarščiai
- Šalta ridikėlių sriuba
- Mėlynių sriuba
- Šaltibarščiai
- Šalta sriuba
- Šalta pomidorų sriuba
- Žemaitiški šaltibarščiai
- Vaisių sriuba
- Saldi slyvų sriuba
- Obuolių sriuba su grietinėle
- Šalta geltonų pomidorų sriuba
- Ankstyvieji šaltibarščiai su obuolių sultimis
- Čalopas
- Aguonpienis
- Bananų sulčių sriuba
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Obuolių sulčių sriuba
- Garšvos šaltibarščiai
Margaritos šaltibarščiai
- Paruošimo laikas:
-
Agurkai, švieži,
3 vienetai -
Burokėliai, virti,
3 vienetai -
Kiaušiniai, virti,
3 vienetai - Krapai
-
Kefyras,
1 litras -
Vanduo, virintas, kambario temp.,
250 mililitrų - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visi mes labai mėgstame šaltibarščius, tačiau įsitikinom ne kartą, kad juos šeimininkės skirtingai ruošia. Mano šeimyna mėgsta štai tokius šaltibarščius:
Šviežius agurkus nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Taip pat sutarkuoti kiaušinius ir burokus. Smulkiai sukapoti krapus. Viską dedam į dubenį ir užpilame kefyru. Į tą pakelį atsargiai įpilam virinto vandens, pakratom ir išpilam į mūsų dubenį. Pasūdyti ir atsargiai išmaišyti. Dubenį uždengti plėvele ir palikti šaldytuve.
Prie šaltibarščių išsiverdu arba išsikepu bulves. Man skaniau su virtom, o vyras mėgsta virtas ir vėliau apkeptas bulves.
Skanaus!
Komentarai (12)
-
jul
2019-04-15 14:05
man irgi skaniausi šaltibarščiai atskiesti su vandeniu, mano močiutė virdavo sutarkuotus burokėlius ir atvėsus šiai sriubytei, įdėdavo grietinės ar kefyro, cukraus, obuolių acto arba citrinos sulčių
Patys skaniausi šaltibarščiai!!!!!!!!
Oi kaip nemėgstu tų iš kavinių
-
Serafima Šerėnienė
2019-04-13 19:00
Tikrai skanūs ,bandžiau
-
Danute
2018-04-22 15:14
Kam gera daikta vandeniu atskiest? Saltibarkciai, kai saukstas stovi sriuboje.
-
Vik
2016-12-21 19:28
I koki pakelį tą patį?
-
Dana
2016-03-31 16:20
Mano mėgiamiausi šaltibarščiai,vietoj vandens ,naudoju obuolių sultis ir truputuką cukraus.Pasakiškas skonis.pamėginkite ,-nesigailėsit.
-
Dija
2010-08-24 18:28
Geruliai :valgau:
-
labas
2010-08-08 00:14
As taip pat darau tokiu budu tik dar idedu supjaustytu zaliu svogunu laisku ir siek tiek cukraus. Reikia skanauti kai dedi druska ir cukru.
-
Arvydas Z
2010-07-31 01:08
Šaltibarščiai - geriausias ir sveikiausias vasaros maistas!!!
Pamėgink mano, rasi visireceptai.lt/arvydo. Gal patiks?
-
Darius
2010-07-27 13:30
Šitas daiktas galėtu buti man kiekviena dieną. Negaliu atsivalgyti :super: