Mano pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 stiklinė kvietiniai miltai
1 stiklinė manų kruopos
1 stiklinė cukrus
šiek tiek cinamonas
1.5 kilogramo obuoliai
šiek tiek džiūvėsėliai
200 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Skaniausio pyrago pasaulyje (kuris skoniu varžosi gal tik su tinginiu) siela ir širdis - manų, miltų, cukraus miksas. Visko - po vieną stiklinę ir išmaišom
Obuolius nusilupam, susipjaustom ir išvoliojam cinamone (kuo daugiau, tuo geriau). Kepimo formą pasibarstom džiūvėsėliais. (tinka ir miltai)
Tolygiai suberiam pusę obuolių.
Tolygiai užpilam pusę mikso.
Iš kameros ištraukiam sviestą, atsipjaunam pusę ir vėl kišam atgal. Pusę sviesto sutarkuojam ant viršaus arba padėliojam tolygiai riekelėmis.
Pyrago atrodo mažai, o mes turim visko po pusę. Taigi kartojam procedūras su sluoksniais (vėl obuoliai, miksas ir ant viršaus likęs sviestas). Gavosi kažkas tokio (tik gal virtuvės taip neapšnerkštėt, kaip aš)
Pašaunam pečiun ir kepam 150 laipsnių temperatūroje.
Kepam kol atrodys valgomas (na toks rusvas)
Labai svarbu atvėsinti, nes karštas jis - mikštas ir trapus. Žiauriai tinka su vaniliniais ledais ir gilių kava (yra pirkti “Rūtos” krautuvėje, pvz., “Akropolyje” prie “JYSK”). Klausimai į komentarus, pyragas į burną! :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Mano pyragas

Komentarai: 13
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Skaniausio pyrago pasaulyje (kuris skoniu varžosi gal tik su tinginiu) siela ir širdis - manų, miltų, cukraus miksas. Visko - po vieną stiklinę ir išmaišom
Obuolius nusilupam, susipjaustom ir išvoliojam cinamone (kuo daugiau, tuo geriau). Kepimo formą pasibarstom džiūvėsėliais. (tinka ir miltai)
Tolygiai suberiam pusę obuolių.
Tolygiai užpilam pusę mikso.
Iš kameros ištraukiam sviestą, atsipjaunam pusę ir vėl kišam atgal. Pusę sviesto sutarkuojam ant viršaus arba padėliojam tolygiai riekelėmis.
Pyrago atrodo mažai, o mes turim visko po pusę. Taigi kartojam procedūras su sluoksniais (vėl obuoliai, miksas ir ant viršaus likęs sviestas). Gavosi kažkas tokio (tik gal virtuvės taip neapšnerkštėt, kaip aš)
Pašaunam pečiun ir kepam 150 laipsnių temperatūroje.
Kepam kol atrodys valgomas (na toks rusvas)
Labai svarbu atvėsinti, nes karštas jis - mikštas ir trapus. Žiauriai tinka su vaniliniais ledais ir gilių kava (yra pirkti “Rūtos” krautuvėje, pvz., “Akropolyje” prie “JYSK”). Klausimai į komentarus, pyragas į burną! :)

Reklama:

Komentarai (13)


  • Gince 2011-08-10 14:05

    Nelabai .............:-p


  • Jone 2010-10-23 13:27

    :-( Man ir mano seimynai nepatiko.


  • nijole 2010-10-17 18:47

    mano pyragas truputi kitoks,obuolius sutarkuoju stambia trintuve,i misini dedu sauksteli kepimo milteliu ir vanilinio cukraus,o i obuoliu mase cinamono.


  • nijole 2010-10-17 18:34

    kepu toki pyraga gana daznai,nes seimai labai patinka :super2:


  • Ineta 2010-10-14 13:12

    Kepam:) Tikiuosis bus skanus :-)


  • liu 2010-10-12 11:30

    man irgi nepatiko... :-(


  • Ingrida 2010-10-10 16:51

    Cia taip jau isgyret,kad ir as susigundziau.
    Bet nusivyliau,jis nera jau toks skanus.
    Net seip sau sakyciau.
    Nors zinoma skoniai skirtingi.


  • regina 2010-10-05 13:16

    pašoviau kept :-)
    Paragausim-ivertinsim ;-)


  • justina 2010-09-30 13:30

    skanus....... :super2: :jee: :soku2:


  • agne 2010-09-28 21:05

    šis pyragas nereaaaliai skanusss :super:


Daugiau receptų