
Tešlai: | ||
3 vienetai | kiaušiniai | |
80 gramų | miltai | |
80 gramų | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | kakava | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
500 mililitrų | mandarinų sulčių (šviežių) | |
200 gramų | varškė (arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos) | |
200 gramų | grietinėlės, 35% | |
100 gramų | cukrus | |
60 mililitrų | vanduo (šaltas) | |
20 gramų | želatina | |
4 valgomieji šaukštai | kokoso drožlės |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Tortas su varškės kremu ir avietėmis
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Kakavinis Napoleonas
-
Braškinis tortas
-
Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
-
Aguoninis tortas
-
Tortas "Bounty"
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Sezamo gardumynas
-
Lietinių tortas
-
Imbierinis tortas Kalėdoms
-
Torteliai su uogomis
-
Trijų pienų tortas
-
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
-
“Oreo” sausainių tortas
-
Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
-
Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
-
Tortas Napoleonas
Mandarininis-kokosinis tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
80 gramų -
Cukrus,
80 gramų -
Kakava,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mandarinų sultys, šviežių,
500 mililitrų -
Varškė, arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Vanduo, šaltas,
60 mililitrų -
Želatina,
20 gramų -
Kokoso drožlės,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7 - 10 minučių, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą.
Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Nupjauname viršuje esančią plutelę.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėmis. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.
Surenkame tortą: kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)
Komentarai (3)
-
Migle
2024-12-25 20:07
Skanus tortas gavosi. Bet toks jausmas, kai paragavom, kad jis nėra nei labai geras, nei blogas. Tiesiog toks, nelabai keliantis emocijų. Tai yra tik mūsų šeimos nuomone.
Pliusai: 1) labai fainas torto padas gavosi, geras sodrus skonis. Galima būtų jį naudoti kitiems cheesecakes. 2) labai gaivus tortas
Trūkumai: 1) atrodė, kad jam kažko trūksta. Su vyru pagalvojam, kad gal šokoladinis glajus tiktų arba vaisių gabaliukai I krema.
Įvertinimas: 6/10
-
Rasa
2017-03-20 16:58
Labai skanus ir gaivus..visiems lb patiko:)