400 mililitrų | prieskoniai (druska, juodieji pipirai, rozmarinas, bazilikas, petražolės,padažui) |
šiek tiek | sultinys (daržovių arba mėsos, padažui) |
250 gramų | kiaulienos faršas (padažui) |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai (kietų miltų (dvigubas nulis)) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 stiklinė | alyvuogių (juodosios, padažui) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (padažui) |
0.5 stiklinės | kaparėliai (padažui) |
2 vienetai | svogūnai (padažui) |
1 vienetas | morkos (padažui) |
1 vienetas | česnakas (padažui) |
2 stiklinės | pomidorai (be odelių, smulkinti, padažui) |
1 stiklinė | raudonas vynas (sausas, padažui) |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų pasta (padažui) |
šiek tiek | parmezano sūris (padažui) |
šiek tiek | džiūvėsėliai (padažui) |
3 vienetai | salierai (stiebai, padažui) |
250 gramų | jautienos faršas (padažui) |
Į puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite, sudėkite smulkintas morkas, svogūnus, česnakus. Sudėkite faršą ir prieskonius. Apkepinkite. Tuomet sudėkite likusius prieskonius, užpilkite viską sultiniu ir virkite apie 45 min.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą kartu su vynu (raudonuoju). Sudėkite paruoštą padažą į keptuvę. Viską gerai įkaitinkite ir sudėkite makaronus. Padažas turi būti vandeningas, taigi galite naudoti vandenį kuriame virė makaronai.
Makaronus dėkite į dubenį, užtarkuokite sūriu, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite džiuvesėliais.
Padažą galite paskaninti cukinijomis, baklažanais, kitomis daržovėmis, ruošti vegetarišką versiją be mėsos, makaronus pjaustyti įdomesnėmis formomis.
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis.
Makaronų pasta "Tagliatelle Siciliana" su mėsos Ragu padažu
- Paruošimo laikas:
-
Prieskoniai, druska, juodieji pipirai, rozmarinas, bazilikas, petražolės,padažui,
400 mililitrų - Sultinys, daržovių arba mėsos, padažui
-
Kiaulienos faršas, padažui,
250 gramų -
Kvietiniai miltai, kietų miltų (dvigubas nulis),
2 valgomieji šaukštai - Druska
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogės, juodosios, padažui,
1 stiklinė - Alyvuogių aliejus, padažui
-
Kaparėliai, padažui,
0.5 stiklinės -
Svogūnai, padažui,
2 vienetai -
Morkos, padažui,
1 vienetas -
Česnakas, padažui,
1 vienetas -
Pomidorai, be odelių, smulkinti, padažui,
2 stiklinės -
Raudonas vynas, sausas, padažui,
1 stiklinė -
Pomidorų pasta, padažui,
1 valgomasis šaukštas - Parmezano sūris, padažui
- Džiūvėsėliai, padažui
-
Salierai, stiebai, padažui,
3 vienetai -
Jautienos faršas, padažui,
250 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus, kiaušinį, druską ir aliejų sumaišykite. Tešlą iškočiokite į didelį ploną blyną. Ssusukite ir plonai supjaustykite. Pastą virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 4 minutes.
Į puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite, sudėkite smulkintas morkas, svogūnus, česnakus. Sudėkite faršą ir prieskonius. Apkepinkite. Tuomet sudėkite likusius prieskonius, užpilkite viską sultiniu ir virkite apie 45 min.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą kartu su vynu (raudonuoju). Sudėkite paruoštą padažą į keptuvę. Viską gerai įkaitinkite ir sudėkite makaronus. Padažas turi būti vandeningas, taigi galite naudoti vandenį kuriame virė makaronai.
Makaronus dėkite į dubenį, užtarkuokite sūriu, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite džiuvesėliais.
Padažą galite paskaninti cukinijomis, baklažanais, kitomis daržovėmis, ruošti vegetarišką versiją be mėsos, makaronus pjaustyti įdomesnėmis formomis.
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis.