0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
8 vienetai | lakštiniai makaronai |
500 gramų | šparagai (daigai) |
200 gramų | varškė |
2 valgomieji šaukštai | česnakas (laiškai) |
2 valgomieji šaukštai | pienas |
1.5 valgomojo šaukšto | krapai (smulkinti) |
1 skiltelė | česnakas (laiškai) |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
0.5 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai |
170 gramų | lašiša (rūkyta, plonai supjaustyta) |
8 vienetai | česnakas (laiškai) |
2. Nulaužkite ir išmeskite šparagų kotų galus. Jei reikia, sutrumpinkite šparagus iki 12-13 cm. Sudėkite šparagus į verdančius makaronus; virkite dar 3 minutes. Nusunkite; perplaukite šaltu vandeniu. Vėl nusunkite ir nusausinkite makaronus popieriniais rankšluosčiais.
3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, susmulkintus česnako laiškus, pieną, krapus, česnaką, citrinos sultis ir pipirus.
4. Ant kiekvieno lazanja lakšto vieno sluoksniu paskirstykite 2 šaukštus varškės mišinio. Lašišą padalinkite tarp visų makaronų, suformuodami iš jos vienodą sluoksnį ant kiekvieno lakšto.
5. Ant kiekvieno lakšto vienos pusės sudėkite po tris šparagus, palikdami išsikišusias viršūnėles. Suvyniokite. Jei norite, suriškite šviežiu česnako laišku.
Makaronai su šparagais
-
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Lakštiniai makaronai,
8 vienetai -
Šparagai, daigai,
500 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Česnakas, laiškai,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
2 valgomieji šaukštai -
Krapai, smulkinti,
1.5 valgomojo šaukšto -
Česnakas, laiškai,
1 skiltelė -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Kvapieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Lašiša, rūkyta, plonai supjaustyta,
170 gramų -
Česnakas, laiškai,
8 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Dideliame puode užvirkite 3 litrus vandens;sudėkite druską ir lazanjos lakštus. Virkite makaronus 10-12 minučių arba kol makaronai bus beveik minkšti.
2. Nulaužkite ir išmeskite šparagų kotų galus. Jei reikia, sutrumpinkite šparagus iki 12-13 cm. Sudėkite šparagus į verdančius makaronus; virkite dar 3 minutes. Nusunkite; perplaukite šaltu vandeniu. Vėl nusunkite ir nusausinkite makaronus popieriniais rankšluosčiais.
3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, susmulkintus česnako laiškus, pieną, krapus, česnaką, citrinos sultis ir pipirus.
4. Ant kiekvieno lazanja lakšto vieno sluoksniu paskirstykite 2 šaukštus varškės mišinio. Lašišą padalinkite tarp visų makaronų, suformuodami iš jos vienodą sluoksnį ant kiekvieno lakšto.
5. Ant kiekvieno lakšto vienos pusės sudėkite po tris šparagus, palikdami išsikišusias viršūnėles. Suvyniokite. Jei norite, suriškite šviežiu česnako laišku.