Lydekos kukuliai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas jūros lydeka
1 vienetas svogūnai
šiek tiek žalumynų
šiek tiek pipirai (juodieji)
šiek tiek aitriosios paprikos
250 mililitrų vynas (baltas)
3 vienetai kiaušiniai (baltymai)
500 mililitrų grietinėlės, 35%
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai. Galva, oda, kaulai, prieskoniniai žalumynai, svogūnai sudedami į puodą, užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir 1 val. verdami. Žuvis sumalama mėsamale, pasūdoma, pabarstoma čili bei juodaisiais pipirais ir pamažu sumaišoma su išplaktais baltymais (viską dar galima pertrinti per sietą). Gautas faršas 2 val. palaikomas šaltoje vietoje.

Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.

Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lydekos kukuliai

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai. Galva, oda, kaulai, prieskoniniai žalumynai, svogūnai sudedami į puodą, užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir 1 val. verdami. Žuvis sumalama mėsamale, pasūdoma, pabarstoma čili bei juodaisiais pipirais ir pamažu sumaišoma su išplaktais baltymais (viską dar galima pertrinti per sietą). Gautas faršas 2 val. palaikomas šaltoje vietoje.

Į 250—300 g žalio žuvies faršo po truputį supilama 250 ml grietinėlės. Į perkoštą žuvies sultinį įpilama baltojo vyno. Šaltame vandenyje pavilgytu šaukštu pakabinami faršo kukuliukai, kurie greitai sumetami į verdantį sultinį ir 25 min. verdami ant labai mažos ugnies.

Išvirę kukuliukai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, trumpam įkišami į orkaitę, kad apkeptų. Likusi grietinėlė sumaišoma su likusiu žuvies sultiniu, pakaitinama, pagardinama trupučiu tarkuoto sūrio. Šis padažas užpilamas ant kukuliukų. kurie paduodami karšti, kaip užkandis arba kaip lengva vakarienė. Juos dar galima apkepti orkaitėje su smulkiai supjaustytais pievagrybiais ar pievagrybių tyre, tinka užpilti grietinėlės padažu.

Reklama:

Komentarai (5)


Daugiau receptų