Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis kmynai
1 kilogramas jūros lydeka
0.5 litro burokėliai (sultinys)
2 vienetai svogūnai
1 vienetas petražolės
1 vienetas morkos
1 vienetas burokėliai (sultinys)
1 vienetas lauro lapų (lapelis)
3 vienetai gvazdikėliai
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
1 valgomasis šaukštas sviestas
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
šiek tiek citrinos (žievelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.

Reklama:

Komentarai (6)


Daugiau receptų