
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
400 gramų | pupelės |
200 gramų | šparaginės pupelės |
100 gramų | makaronai |
1 vienetas | česnakas (skiltelės) |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | druska |
100 gramų | parmezano sūris |
1.7 litro | sultinys |
1 vienetas | bulvių (didelės) |
250 gramų | cukinija |
1 vienetas | svogūnai (violetiniai, vidutinio dydžio) |
2 vienetai | morkos (vidutinio dydžio) |
1 vienetas | salierai (stiebas) |
1 arbatinis šaukštelis | rozmarinas (kapotas) |
450 gramų | pomidorų sultys |
Bulves ir cukiniją supjaustome kubeliais. Nuvirtas šparagines pupeles taip pat smulkiai supjaustome.
Ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies užkaičiame puodą. Įpilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudedame svogūnus, morkas ir salierus, pridedame rozmarinų, pipirų, druskos. Viską maišant pakepiname apie 5 minutes.
Įmaišome pomidorų sultis, nuolat maišant kaitiname apie 1 minutę.
Sudedame bulves, cukinijas bei pupeles (naudojau konservuotas pupeles).
Į puodą supilkite apie 1,7 l sultinio. Tinka vištienos, daržovių.
Į sriubą sudedame šparagines pupeles ir verdame apie 10 minučių.
Po to sudedame makaronus, tarkuoto česnako, baziliko, ir verdame apie 5-10 minučių.
Kai jau sriuba išvirs į puodą arba atskirai į kiekvieną lėkštę įberkite parmezano sūrio. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Voveraičių sriuba
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Lauros šaltibarščiai
-
Pupelių sriuba
-
Kreminė bulvių sriubytė
-
Avokadų sriuba su imbieru
-
Žirnių sriuba lenkiškai
-
Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Alaus sriuba
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
-
Ryžių sriuba su pievagrybiais
-
Meksikietiška čili sriuba
-
Mėlynių sriuba
-
Trinta moliūgų sriuba
-
Vengriški barščiai
-
Žalumynų ir sūrio sriuba
-
Svogūnų sriuba
-
Bananų sriuba
Linos sriuba

- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai, malti
-
Pupelės,
400 gramų -
Šparaginės pupelės,
200 gramų -
Makaronai,
100 gramų -
Česnakas, skiltelės,
1 vienetas - Bazilikas
- Druska
-
Parmezano sūris,
100 gramų -
Sultinys,
1 ir 7/10 litro -
Bulvės, didelės,
1 vienetas -
Cukinija,
250 gramų -
Svogūnai, violetiniai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Morkos, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Salierai, stiebas,
1 vienetas -
Rozmarinas, kapotas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pomidorų sultys,
450 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūnus, morkas ir salierus smulkiai sukapojame.
Bulves ir cukiniją supjaustome kubeliais. Nuvirtas šparagines pupeles taip pat smulkiai supjaustome.
Ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies užkaičiame puodą. Įpilame vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir sudedame svogūnus, morkas ir salierus, pridedame rozmarinų, pipirų, druskos. Viską maišant pakepiname apie 5 minutes.
Įmaišome pomidorų sultis, nuolat maišant kaitiname apie 1 minutę.
Sudedame bulves, cukinijas bei pupeles (naudojau konservuotas pupeles).
Į puodą supilkite apie 1,7 l sultinio. Tinka vištienos, daržovių.
Į sriubą sudedame šparagines pupeles ir verdame apie 10 minučių.
Po to sudedame makaronus, tarkuoto česnako, baziliko, ir verdame apie 5-10 minučių.
Kai jau sriuba išvirs į puodą arba atskirai į kiekvieną lėkštę įberkite parmezano sūrio. Skanaus!