Svogūnus pakepinti aliejuje kartu su grybais, įpilti grietinėlės, sudėti sutarkuotą morką, pagardinti druska bei pipirais. Į kepimo skardą dėti virtą liežuvį, užpilti padažą ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių.
Bajorų virtuvėje buvo populiaru naudot mėsos subproduktus, derinti mėsą su grybais. Sotūs patiekalai buvo tarsi bajoriškosios virtuvės vizitinė kortelė.
Šaltinis: Savaitraštis "TV savaitė"

Liežuvis su grybais
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas | jaučio liežuvis (arba kiaulės, virtas) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
300 gramų | grybai |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | svogūnai |
šiek tiek | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinta veršiena
-
Kibinai "Su meile"
-
Medžiotojų kepsniai
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Kukuliai
-
Karamelizuotas keptas kumpis
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Ežero šašlykas
-
Skani kiauliena "Funtikas"
-
Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
-
Aštrus šašlykas
-
Karštas plovas
-
Savo sultyse marinuoti šašlykai
-
Kotletai su kukurūzų kruopom
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
-
Sultingi jautienos kotletai
-
Kotletai
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Skanūs kiaulienos kepsniukai
Liežuvis su grybais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jaučio liežuvis, arba kiaulės, virtas,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Grybai,
300 gramų -
Morkos,
1 vienetas - Svogūnai
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Svogūnus pakepinti aliejuje kartu su grybais, įpilti grietinėlės, sudėti sutarkuotą morką, pagardinti druska bei pipirais. Į kepimo skardą dėti virtą liežuvį, užpilti padažą ir troškinti orkaitėje apie 15 minučių.
Bajorų virtuvėje buvo populiaru naudot mėsos subproduktus, derinti mėsą su grybais. Sotūs patiekalai buvo tarsi bajoriškosios virtuvės vizitinė kortelė.
Šaltinis: Savaitraštis "TV savaitė"
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...