Lietuviški čenakai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek prieskoniai
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažas
2 vienetai bulvių
100 gramų kiauliena (marinuota)
1 valgomasis šaukštas grietinė
1 vienetas jalapenai (griežinėlis)
0.5 vieneto rauginti agurkai
100 gramų rauginti kopūstai
2 lašai sojos padažas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.

Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.

Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietuviški čenakai

Komentarai: 40
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.

Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.

Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.

Reklama:

Komentarai (40)


  • A.S. 2014-11-22 18:35

    O man atrodo, kad trūksta svogūnų ir česnako...


  • hm 2013-10-15 13:12

    ne sis,ne jis:)


  • - 2013-10-15 10:02

    lietuviški čenakai su lietuviškais jelapenais??


  • (anonimas) 2011-09-05 19:54

    taigi sako kad netikri bet skanus cenakai!


  • Samukas 2010-12-16 13:51

    Su raugintais kur kas skaniau, jeigu ka. :)


  • Lina 2010-12-16 12:09

    Baikit juokus jog i cenakus reikia dedi raugintus kopustus :-D Marinuotus agurkus reikia


  • Mainas 2010-11-26 02:14

    O man kaip tik didesne rugstele patinka. Jei zmogus pieno nemegsta - duokit jam rugsteles :)


  • Eimantas 2010-10-30 12:02

    kopūstai ir rauginti agurkai nelabai tinka, vietoj jų reikia naudoti tik marinuotus agurkus, nes rauginti per didelę rūgštį padaro. Mano receptas yra kitoks, bet ir tas geras. Skanaus. :-)


  • pupkis 2010-07-26 11:45

    Labai skanus yra cenakai, vyrams siaip reikia daugiau astrumo ir dar...labai padeda pagirioms, t.y. nuo ju atsigauti.


  • sailas 2010-06-08 13:33

    privalgiau tu cenaku tai ugnis is subines ejo nuo astrumo :-D :-D


Daugiau receptų