
100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti agurkėliai
-
Užkandukai
-
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
-
Krepšeliai su grybais
-
Sūrio lazdelės
-
Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
-
Greitas užkandis
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Silkė burokėlių patale
-
Pikantiškos salotos su svogūnų laiškais ir majonezu
-
Silkė su daržovėmis
-
Silkė su paprikomis
-
Keptos bulvės
-
Olgos šventinė silkutė
-
Vegetariški čeburėkai
-
Paprikų laiveliai
-
Pikantiški migdolai
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Bulvių traškučiai
-
Rūkyta lašiša su grūdėta varške
Lietuviškas sušis

-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.