3 litrai | vanduo |
5 vienetai | grybai (džiovinti) |
1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
200 gramų | rauginti kopūstai |
200 gramų | kopūstai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
200 gramų | mėsa (rūkyta) |
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą riebaluose sukapotą svogūną, išmaišytą su pomidorų tyrele, valandėlę patroškinti.
Pagal skonį pasūdyti. Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žirnių tyrė
- Morkų košė su obuoliais
- Manų ir moliūgų košė
- Moliūgų ir obuolių košė
- Morkų košė su kiaušiniais
- Žirnių tyrė
- Špinatų tyrė
- Kopūstienė su grybais
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Žirnių ir bulvių košė
- Aukso spalvos šilkinė moliūgų košė
- Vištiena su bulvių koše
- Moliūgų košė su medumi
- Moliūgų košė
- Vaikiška tyrelė
- Žirnienė su grybais
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Grikių košė su daržovėm
- Ropių piure
- Šaldytų grybų sriuba
Lietuviška kopūstienė
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
3 litrai -
Grybai, džiovinti,
5 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
-
Rauginti kopūstai,
200 gramų -
Kopūstai,
200 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas - Druska
-
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Mėsa, rūkyta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą, nuskustą morką, petražolę ir mirkytus, pjaustytus grybus užpilti vandeniu, įmesti lauro lapelį ir pipirus. Pavirinti. Sudėti raugintus bei šviežius supjaustytus kopūstus, šaukštą taukų.
Kai kopūstai pakankamai suminkštės, sudėti pakepintą riebaluose sukapotą svogūną, išmaišytą su pomidorų tyrele, valandėlę patroškinti.
Pagal skonį pasūdyti. Patiekti su karštomis virtomis bulvėmis.
Komentarai (13)
-
gintas
2016-01-09 10:02
Negadinkit lietuvisku patiekalu pomidoru padazais ! Arba nevadinkit tokiu patiekalu Lietuviskais
-
to Linksmute
2015-11-18 00:57
As niekad nezaidziu su tais putu graibaliojimais. Palieku mesa ramiai uzvirti ir vos tik truputi nuverda, nupilu visa ta apsiputojusi vandeni ir uzpilu svariu. Pats geriausias budas :)
-
receptas
2015-07-20 08:46
O mes dar verdant itrupinam pomidoro ir tomato dedant ir labai skanu
-
pomidorai i kopustiene nededami
2013-09-19 15:59
cia jau naujoviskas receptas.man nepatiko
-
Editukas
2010-08-24 18:25
Dieve jau taip skanu. Dabar valgau sita geri. :bravo: %-) :pasiduodu:
-
Linksmute
2010-02-15 18:48
Atleiskite , kai sudedi raugintus kopustus ,reikia dar pavirti apie 10 - 15 min po uzvirimo.Prieskonines zoles kaip petrazoles ar krapus sudedu tada kai jau sriuba isverda.
-
Linksmute
2010-02-15 18:24
Kaip tik dabar verdu raugintu kopustu sriuba. Visiems pradedantiesiems sriubu virejams galiu patari - jeigu sriuba verdate is bele kokios mesos ,ar kauliuku - dekite juos tik i salta vandeni ir graibykite susidarancias putas su kiaurasamciu , kol sriuba uzvirs. Tada sumazinkite ugni, uzdenkite puoda dangciu ir ta mesa virkite apie 2 val. Tada mesa isgriebkite ,dekite darzoves(morkas , bulves ) pavirkite apie 10 min. Tada dekite raugintus kopustus , prieskonius , sesnaka ir t.t.. I raugintu kopustu sriuba , kaip ir i daugeli sriubu ,labai tinka kas nors parukyta . As dazniausiai idedu rukytu lasiniu skura. Veliau ja isvirta ismetu. Raugintu kopustu sriuba , kaip ir balandeliai ir beveik visi patiekalai is kopustu - skanesni kita diena po virimo.Skanaus. :-D
-
Tomas
2008-12-21 18:14
Manau kad tiek Zemaiciai, tiek Dzukai verda skirtingai. Butent taip mano mociute darydavo. Dariau, atsiusk savo, gal skaniau bus :)
-
Darius
2008-12-21 12:45
Čia ne "Lietuviška" kopūstienė. Pomidorų padažo kopūstienėje niekas nedėdavo. Ar galima įdėti tikros lietuviškos lopūstienės receptą.